ELBAŞI, İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI

Okuduğunuz haber
KOOPERATİF GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

NURDOĞAN YASA BOĞDU

Anasayfa   /    Güncel    /    KOOPERATİF GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

KOOPERATİF GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın en büyük işbirlikçilerinden birisi olan Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, bünyesine kattığı pancar yükleme makinası ile gücüne güç kattı. Almanya’dan leasing yoluyla satın alınan ve yaklaşık 400 bin Euro’ya malolan pancar yükleme makinası, Kooperatif’e sorunsuz şekilde indirilerek çalışmaya başladı. Kooperatif Başkanı Köksal Kılıçaslan, “Kooperatif’imizin bir tane daha pancar yükleme makinasına ihtiyacı vardı. Allah’a şükür onu da gidermiş olduk. İnşallah üyelerimiz az zamanda daha çok pancar seferi yapacak, çiftçilerimiz de işlerini daha kısa sürede bitirmiş olacak” dedi.

GÜNCEL      02 Kasim 2020 - 22:52     0

KOOPERATİF GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Boğazlıyan ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkılarla lokomotif rol üstlenen Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, bünyesine bir pancar yükleme makinesi daha kattı.
Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin almış olduğu kararla Almanya’dan leasingle alınan ve yaklaşık 400 bin Euro’ya mal olan Ropa Euro Maus, önceki gün Mersin Limanı’ndan tırla Boğazlıyan’a nakledildi.
Tır üzerinden sorunsuz bir şekilde indirilen Maus için kurban kesildi, dualar edildi.
Çok sayıda üye ve pancar üreticisinin de hazır bulunduğu alanda konuşma yapan Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kılıçaslan, Kooperatif araç parkının her geçen gün daha da güçlendiğini, bunun da hem üyelerin hem de Boğazlıyan halkının gücüne güç kattığını söyledi.
Daha önce 3 mausu bulunan Kooperatif’in 4’üncüyü de bünyesine katmasıyla birlikte hem pancar üreticilerinin işlerinin kolaylaştığını, hem de üyelerin daha fazla sefer yapma imkanı bulduğunu anımsatan Başkan Kılıçaslan, “Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası ile işbirliği içerisinde çalışarak sorunsuz bir pancar sezonu geçirmeyi arzu ediyoruz” dedi.
 Sahada çalışan mausların, işleri kolaylaştırmanın yanında çevreye de büyük katkı sağladığının altını çizen Başkan Köksal Kılıçaslan, “Geçmiş dönemlerden çok iyi biliyoruz ki, tarlanın en kıymetli toprakları pancarla birlikte fabrikaya taşınıyor. Oysa ki, mauslar sayesinde bu kıymetli topraklar pancardan arıtılıp yerinde bırakılıyor. Bu yönüyle de hem çevreye, hem de doğaya büyük katkılar sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.
Boğazlıyan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki kooperatifler içerisinde yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerle ilkleri başardığını belirten Kılıçaslan, hedeflerinin yeni araçlar katarak hem Kooperatif’i hem de üyeleri daha fazla güçlendirmek olarak özetledi.
Başkan Köksal Kılıçaslan, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Araç parkımıza, iş alanımıza bir maus daha ekledik. Olması gereken buydu. Bizim bir mausa daha ihtiyacımız vardı. Kısmen de olsa tedarik etmiş olduk. Bundan sonrası için ise bazı düşüncelerimiz var. İnşallah onları da ekleyeceğiz.
28 Ekim 2010 tarihi itibariyle ekipmanlarımız geldi. Allah kısmet etti, kurbanımızı kestik ve şu an itibariyle tam gaz çalışmaya start verdik. 
Araç parkurumuzu daha da geliştireceğiz. Kooperatifimizin, üyelerimizin ve halkımızın hizmetine devam edeceğiz. Bizim mausumuz 3 tane idi 4’e çıktı. Ne kadar yük yüklersek hem çiftçimiz işini daha hızlı bitirmiş oluyor hem de üyelerimiz daha fazla pancar taşımış oluyor. Büyük kolaylık sağlıyor, kooperatifimize ve üyelerimize katkı sağlayacak.
400 bin Euro civarında malettik. Biz bunu TL.’ye çevirip kuru sabitleyerek bünyemize kattık. Kooperatif ve üyelerimizin hisse değerleri de artıyor. Bu da üyelerimize kar olarak dönecek inşallah. Kayseri Şeker Fabrikası işbirliği ile çalışıyoruz. İstişare içerisinde kampanyayı sürdürüyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ