OKTAY’DAN “BİRLİKTELİK” VURGUSU

Okuduğunuz haber
KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

Başer, Avrupa’daki Türklere seslendi

Anasayfa   /    Güncel    /    KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

Belediye Başkanı Gökhan Coşar, tüm imkanları sokağa çıkamayan kimsesiz, hasta ve yaşlı vatandaşlar için seferber etti

GÜNCEL      30 Nisan 2020 - 01:19     0

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDU

Boğazlıyan Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, sokağa çıkamayan kimsesiz, hasta ve yaşlı vatandaşlar için harekete geçti. Evden çıkamayan vatandaşlara Ramazan ayı boyunca sıcak yemek ikramında bulunarak, kimsesizlerin kimsesi oldu. Belediye Başkanı Gökhan Coşar, restaurantımızda hijyenik bir ortamda hazırlanarak paketlenen sıcak yemekler, ekiplerimiz tarafından belirlenen 300 vatandaşımızın evlerine götürülerek teslim ediliyor. Yapılan servis ile vatandaşların sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında hummalı bir çalışma yürüten Boğazlıyan Belediyesi, Ramazan ayı münasebetiyle bir kez daha kimsesizlerin kimsesi oldu.
Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın talimatları ile belediye bünyesinde pişirilen sıcak yemekler, koronavirüs sebebiyle evinde kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanlara sefer taslarına konan üç çeşit sıcak yemek ve ekmek yine belediye personeli tarafından evlere teslim ediliyor. Yemekler, hasta ve yaşlıların yiyebileceği özellikte yağ, şeker ve tuz oranları ölçülü şekilde hazırlanıyor.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, koronavirüsten kaynaklanan bu zor günlerde sadece ihtiyaç sahibi ailelere değil, sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan gelen talepleri de geri çevirmediklerini belirterek, ilçede her gün 300 aileye 3 çeşit sıcak yemek ulaştırıldığını söyledi.
Tamamen izole edilmiş personel, tüm sağlık tedbirlerini almış bir şekilde sıcak yemekleri sahiplerine teslim ettiğini belirten Başkan Coşar, ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam ediyor. Pek çok farklı projeyle her derde deva her yaraya merhem olmak için gayret gösteren Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan'ın manevi atmosferini yaşatmak, ilçede kendi başına yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyetlerini gidermek bizlerin görevidir.
Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda listeye ilaveler yapılırken, sıcak yemek dağıtımı yapılan ailelerin sayısı da artıyor. Kapsamı her sene genişletilerek devam eden sıcak yemek dağıtımımız, Ramazan sonuna kadar devam edecek.
 'Covid 19' salgını yüzünden sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlılar, risk grubundaki kronik hastalığı bulunanlar, engelliler ve ihtiyaç sahiplerinin sofralarında yüzlerinin gülmesi bizlerin en büyük mutluluğudur. Belediyemiz tesislerinde usta aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, hijyen kurallarına dikkat edilerek paketlenip, bizzat vatandaşların evlerine kadar ulaştırılmaktadır” diye konuştu.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ