17 Milyonluk yatırım

Okuduğunuz haber
KAYMAKAMLIK HIZ KESECEK

Koruma Kurulundan kırtasiye ve giyecek yardımı

Anasayfa   /    Güncel    /    Kaymakamlık hız kesecek

Kaymakamlık hız kesecek

Son zamanlarda ilçemizde yaşanan trafik kazalarına dikkat çeken Boğazlıyan Kaymakamlığı, bir dizi tedbirleri devreye sokacak. Bir yıl içerisinde Sarıkaya ve TÜVTÜRK Kavşağı arasında meydana gelen 100’e yakın kazanın can ve mal kayıplarının yaşandığını dikkate alan Kaymakamlık, radar uygulamasını planlı olarak devreye sokacak. Hız limitlerini aşan sürücülere cezai işlemler uygulanacak.

GÜNCEL      17 Aralik 2018 - 21:20     0

Kaymakamlık hız kesecek

Boğazlıyan Kaymakamlığı, bir yıl içerisinde şehir giriş ve çıkışlarda bulunan kavşaklarda meydana gelen trafik kazalarına dikkati çekerek, bir dizi tedbirleri devreye sokmaya hazırlanıyor.
Kaymakamlığın resmi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi: 
AŞAMALI OLARAK TEDBİR ALINACAK
“İlçemizde son zamanlarda yaşanan trafik kazaları nedeniyle ilçe merkezinde ve ilçemiz karayollarında aşamalı bir şekilde bazı trafik tedbirleri alınacaktır.
2018 Yılının başından günümüze kadar Sarıkaya Kavşağı ile Tüvtürk kavşağı arasında 100'e yakın trafik kazası meydana gelmiş, can ve mal kaybı yaşanmıştır. Bu güzergahta hız limiti 30 ile 50 km/saat olmasına rağmen maalesef hız limitlerine uyulmamaktadır.
Aynı şekilde yakın tarihte Boğazlıyan merkezde Boğazlıyan-Çandır yolu üzerinde Üçgen Parkın önünde trafik kazası olmuş, bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu güzergahta da şehir içi hız limitlerine uyulmadığı görülmektedir.
TRAFİK UYGULAMALARI DEVAM EDECEK
Belirtilen yerlerde Cumartesi günleri radar uygulması yapılması planlanmaktadır. Cumartesi günleri Hayvan pazarı ve sebze pazarı nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Kazaların önüne geçmek amacıyla özellikle terminal kavşağında kontrollü geçis sağlamak ve trafik akış hızını yavaşlatmak ve sürücüleri uyarmak amacıyla Bölge Trafik Önünde 7/24 yapılan uygulamalara devam edilecektir.
Bahsi geçen kavşaklarda trafik sinyalizasyon çalışması yapılması Karayolları Bölge Müdürlüğünden istenmiştir. Bazı kavşaklarda bahar aylarıyla beraber çalışma yapılacağı tarafımıza ifade edilmiştir. Konunun takibi Kaymakamlıkça yapılmaktadır.
KIŞ LASTİKLERİ KONTROL EDİLECEK
Kolluk birimlerince de kış lastiği denetiminin de sürekli bir şekilde yapılması da karar altına alınmış, şimdiye kadar yapılan denetimlerde olumsuzluğa rastlanılmamış, eksiği olanlar uyarılmıştır.
İlçe merkezinde de trafik düzenlemesi ve denetlemesi de Belediye zabıtası ve İlçe Emniyet işbirliğinde yapılacaktır. Burada amaç okulların girişlerini açık tutmak, nizami park yapılmasını sağlamaktır. Denetimlerde bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim yapılacaktır.
Özellikle vatandaşlarımızdan hız limitlerine uyulması, şehir merkezinde park düzeni ve kış lastiği konusunda hassasiyet ve işbirliği bekliyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ