ŞARKILAR BİZİ SÖYLER

Okuduğunuz haber
KADES’İ ANLATTILAR

ERKOÇ ESNAFIN VAZGEÇİLMEZİ

Anasayfa   /    Güncel    /    KADES’İ ANLATTILAR

KADES’İ ANLATTILAR

Boğazlıyan’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca  gönderilen ‘Mobil Sosyal Hizmet Merkezi’ aracı Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı.

GÜNCEL      23 Ocak 2023 - 23:50     0

KADES’İ ANLATTILAR

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan projeler kapsamında vatandaşlara KADES anlatılması hedefiyle oluşturulan program kapsamında Boğazlıyan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce ilçe sebze ve meyve pazarında broşür dağıtılarak, kadına şiddetin önlenmesi adına yürütülen mücadelede farkındalık çalışmalarına pazarcı esnafı ve vatandaşlarda destek oldu.
Pazar tezgahlarında  ‘Kaçırma Bu Patatesi, sende yükle KADES’i, ‘Patatesi soğanı Kaçırma, Kadınına El Kaldırma’ sloganlarına yer veren esnaf mücadeleye destek verdi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede eğitimler bir yandan devam ederken, diğer yandan da Boğazlıyan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, mobil sosyal hizmet aracı ile Boğazlıyan Halk Pazarında kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve mücadeleye destek için pazarcı esnafı ve alışverişini yapmaya gelen vatandaşla buluştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gönderilen ‘Mobil Sosyal Hizmet Merkezi’ aracının yeni durağı Boğazlıyan oldu.
Boğazlıyan halk pazarında vatandaşa hizmet sunan mobil araçta çocuk, yaşlı, engelli, kadın ve erkek tüm aile fertlerine yönelik koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri pazar alışverişini yapmaya gelen vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.
Mobil Sosyal Hizmet Aracı ile alan ve hane taramaları yapılırken, kişi, aile ve toplum odaklı sosyal hizmet çalışmalarının yürütülmesi, aile-evlilik danışmanlığı, evlilik öncesi eğitim ve aile eğitimi hizmetleri sunulması, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gazilere yönelik eğitimler ve sosyal etkinliklerin yapılması adına Boğazlıyan Sosyal Hizmet Merkezi mobil sosyal hizmet aracı ile 15 gün boyunca hizmet edecek.
Sosyal hizmet aracı Boğazlıyan’da halkın yoğunlukta bulunduğu bir çok alanda hizmet edecek olmanın yanı sıra Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerinde de benzer çalışmalar yürütecek.
Bu kapsamda Boğazlıyan Halk Pazarındaki esnaf da programa dahil edildi. İlk etapta esnafları gezen Kuruluş Müdürü Sevda Şahin ve sosyal hizmet meslek elemanları esnafın yoğun ilgisini uyandırdı.
Tezgahlarında  ‘Kaçırma Bu Patatesi, sende yükle KADES’i, ‘Patatesi soğanı Kaçırma, Kadınına El Kaldırma’ Sloganlarına yer veren esnaf kadına şiddetin önlenmesi adına yürütülen mücadelede farkındalık çalışmalarına destek oldu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ