ÇOCUK HAKKI, ÇOCUKLARIN HAKKI

Okuduğunuz haber
İZAHI YAPILMADAN MİZAHI YAPILIYOR!

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Anasayfa   /    Güncel    /    İZAHI YAPILMADAN MİZAHI YAPILIYOR!

İZAHI YAPILMADAN MİZAHI YAPILIYOR!

Küçük toplumlarda öne çıkmak, önde olmak hep riskli olmuştur. Ön yargılı insanların hüküm sürdüğü yerlerde; Liderlerin giyim tarzı, konuşma üslubu, gülüşü ve davranışları, bilinçli olarak yaptığı ve yapacağı hizmetlerin önüne geçirilir. Ortaya konulacak eserlerin “izahı yapılmadan”, neredeyse “mizahı yapılır” hale geldi. 

GÜNCEL      28 Kasim 2022 - 23:59     0

İZAHI YAPILMADAN MİZAHI YAPILIYOR!

Olumlama (*) yapılmadan benliğin esiri olmak, kendisinden başka kimseye faydası olmamaktır aslında. 
Ön yargıların hakim kılındığı toplumlarda, hayr yerine şer odaklı düşünceler, liderlerin, önderlerin hep hız keseni olmuşlardır.
Kendi düşüncelerini aktarırken, “Diyorlar”, “Derler” ekleriyle konuştuklarını hiç kendisine yakıştırmaz, aracı pozisyonunda tüm eleştirilerini yaparak verilen tepkiye göre bir sonraki konuşmasını hazırlarlar.
Enerjiyi tükettiklerinden, heyecanı yok ettiklerinin farkında olmadan acımasızca eleştirirler ileridekini. Sıkıntı; ileride olanda değil, kendisinin arkada kaldığını sorgulamamasından kaynaklıdır. 
“Teşekkür” kültürünün oluşmadığı, “Allah razı olsun”, “hayırlı olsun”, “eline sağlık”, “çok mutlu olduk” sözlerine hasret kaldığımız günümüzde, yapılan iyilikler, hizmetler beyhude bir çırpınışın ötesine geçmiyor ne yazık ki!
Eleştirmek güzeldir, eleştiriyi kabul etmek ise erdemlik. Günümüzde ne haklı bir eleştiriyi yapabiliyor, ne de yapılan eleştirileri kabullenebiliyoruz. Oysa ki, toplum olarak yaşadığımız bu coğrafyada yapılan tüm iyilikler nasıl ki bizleri ilgilendiriyorsa, kötülüklerin de ucunun bizlere dokunacağını bilmemiz gerekir.
Bir büyüğümüz geçmişte yaşanılan bir olayı şöyle aktarmıştı bize: “Bir toplumun akletmediği hizmeti siz düşünüp ortaya koyarsanız eğer yaptığınız işi sevdiremezsiniz. 
Halkın ekseriyetinin beklentisi olan bir çalışma üzerinde çalışırken, bir grup bizleri ziyaret edip, “bu hizmet buraya olmaz” dedi. Bunu söylerken nereye olacağını da söylemediler. Biz çalışmaya devam ettik. Eserimiz yavaş yavaş yükselirken, bu kez başka bir grup yanımıza gelerek, “Efendim bu hizmet çok güzel oluyor. Allah sizden razı olsun. Ancak şurası şöyle, burası böyle olsaydı daha iyi olurdu” şeklinde eleştirilerini dile getirdi.
Biz yine durmadık ve çalışmayı tamamlayarak halkın hizmetine sunduk. Bu kez, bizleri eleştiri yağmuruna tutan, yapılan eserin şeklini eleştiren insanların ekseriyeti yaptıkları ziyaretlerde bizlere teşekkür etti. O dönem yapılan eleştirileri kabul etmiş olsaydık bugün bunların birçoğu olmazdı zaten. Bizleri eleştiren insanlar keşke neyi, nereye ve ne şekilde yapacağımızı baştan söylemiş olsalardı bizlerin de işi o kadar kolay olurdu.” 
Yapılan bir işin üzerine konuşmak, eleştirmek işin en kolayı.

(*) Gerçekliği beyne öğretmek ve bilinçaltında yapıcı ve yeni bir düşünce meydana getirmek.

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ