Boğazlıyan sofraya sığmadı

Okuduğunuz haber
İYİ PARTİ’DE İFTAR BULUŞMASI

79 adet tarihi eser ele geçirildi

Anasayfa   /    Güncel    /    İYİ Parti’de iftar buluşması

İYİ Parti’de iftar buluşması

Yozgat’ta, İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Taner Demirer iftar programı düzenleyerek İYİ Partililerle ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

GÜNCEL      26 Nisan 2022 - 00:50     0

İYİ Parti’de iftar buluşması

İYİ Partililerin yoğun katılım gösterdiği iftar programında açıklama yapan İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Taner Demirer Türkiye’nin çok önemli bir dönemeçte olduğunu vurguladı. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in selamını ileten Demirer, Türkiye’nin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 
Amaçlarının İYİler ve Cesurlar Hareketinin neferleri ile iftarda bir araya gelmek olduğunu ifade eden Demirer, “Ülkemiz gerçekten zor günler geçiriyor. Coğrafi konumumuzdan dolayı etrafımızda yaşanan savaşlar ülkemizi etkiliyor. Türkiye’de işsizliğin yüzde 20’lere çıktığı, enflasyonun yüzde 70’lere çıktığı bir dönemdeyiz. Son günlerde her şeye yüzde 25 yüzde 50 zam geldi. İnsanlar elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemez duruma geldi. Maalesef ekonomik bir çıkmazın içerisindeyiz. Ülkemize yabancı yatırımcı gelmiyor. Amerika’da doların faizi yüzde 1’lerdeyken bizim ülkemizde yüzde 9 oranında verilmesine rağmen ülkemize para girişi olmamaktadır. Sıcak para girişinin olmayışı ekonomimizin çarklarını büyük ölçüde durdurdu. Hazinede eksi 50 milyar negatif balansımız var. Ülkede insanlar artık et, meyve, sebze almakta zorlanır durumda. Verilen asgari ücret yüzde 50 oranında arttırılsa da verilen asgari ücret hemen geri alındı. Birçok insanımız zaten asgari ücret altında alarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Birçok emeklimiz asgari ücretin altındaki maaşları ile geçimini sağlamaya çalışıyor. Çiftçilerin yaşamı zorlaştı, tarımda büyük sıkıntı var. Çiftçilerin girdileri çok arttı. Benzinde, mazotta, tohumda büyük sıkıntılar var. Girdilere giren zamlar çiftçilerin önüne set oldu. Çiftçi artık tarlasını ekip evinin, ailesinin geçimini sağlayamadığı gibi çocuğunu da okula gönderememektedir. Duran tarım neyi getirdi? Ülkede ihracat ithalat rakamları birbirine yaklaştı. Türkiye buğdayı, arpayı, çavdarı hatta samanı bile ithal eder duruma geldi. Bugün hukukta, adalette de büyük sıkıntı var. Dolayısıyla biz İyiler ve Cesurlar Hareketinin neferleri olarak çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu. 
‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KADERİ DEĞİŞECEK’
Seçimlerin yaklaştığını söyleyen Demirer, “Önümüzdeki dönemde bir seçim olacak. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini değiştirecek. Genel Başkanımız 81 vilayeti dolaştı. Siyasette söylem, yol ve yöntemi değiştirdi. Türk siyasetinde yeni bir gelenek getirdi. Vatandaşa, çiftçiye ve esnafa dokundu. Dolayısıyla vatandaşlarımızın sorunlarını yakından gördü ve bunları her zaman dile getiriyor. Parti olarak bütün kollarımızda projeler üretiyoruz. Son derece önemli olan İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Artagan Projesi bunun yanında Atatürk Orman Çiftliği Tarım Akademisi gibi eğitim projelerimiz ve  sağlıkta yaptığımız projelerimiz var. Seçim zamanında bu projelerimizi vatandaşlara anlatma fırsatı bulacağız. Türkiye’de bir iktidar değişikliği olacak. Bize gelen anketlere baktığımızda, İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de İYİ Parti yüzde 25’lerin üzerinde. Ankara’nın batısındaki bütün illerde yüzde 20’lerin üzerinde. Türkiye geneline bakıldığında ortalama yüzde 20 bandına geldi. İYİ Parti hızla iktidara koşuyor. Seçimlerde amacımız birinci parti olarak çıkmak. Bu nedenle bütün illerde, ilçelerde, beldelerde neferlerimizin çalışması, kapı kapı dolaşması ve yaklaşımımızı, partimizi anlatması gerekiyor” şeklinde konuştu. 
‘BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR’
Demirer, AK Parti iktidarının 2023 yılı için vaat ettiklerini işaret ederek, “Türkiye’nin hedefleri vardı. Bundan 20 sene önce 2023’te Milli Gelir kişi başı 25 bin dolar olacak, 2 trilyon dolar Gayrisafi Net Milli Hasılamız olacak diyorlardı ama bugün itibariyle bu sayılar değiştirildi. Türkiye’nin çok büyük yatırım projelerine ihtiyacı var örneğin Artagan Projesi gibi. Emeklilikte yaşa takılanlara, gençlerimize, işsizlere, büyük projelere destek sağlanması gibi projelerimiz var.  İktidara geldiğimizde sağlıkta yeniden reform yapacağız. Vatandaşımızın birinci basamak Aile Sağlığı Merkezlerinde en kaliteli hizmetleri almasını sağlayacağız. Hastanelerdeki yoğunlukların azaltılması, kanser ve romatizma gibi hastalıkların ilaçlarının vatandaşlarımızın ayağına ulaştırılması, özellikle engelli vatandaşlarımıza yardım, yatalak hastalarımıza bakım merkezlerinin açılması gibi büyük projelerimiz var” dedi. 
‘EN ÇOK BAKAN VEREN AMA EN AZ YATIRIM ALAN VİLAYETİZ’
Yozgat’ın büyük yatırımlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Demirer, “ Biz Yozgat vilayeti olarak Cumhuriyet tarihinde hükümetlere en çok bakan veren ama en az yatırım alan vilayetiz. Bakıldığında ilimizde büyük bir işsizlik var, tarım çöktü bütün vilayetlerde olduğu gibi. Bunlarda tabi göçü arttırdı. Göç veren illerinde başında giden illerdeniz. O nedenle Yozgat’a seçilecek milletvekillerinin beraber hareket edip mutlak süratle hızlı tren, üniversite, tarım sektöründe ve termal turizm üzerinde çalışması gerekiyor. Vilayetimizin çok güzel termal kaynağı var. Bu nedenle vilayetimizin termal turizmle öne çıkarılması gerekiyor. Beyaz eşya, otomotiv ve lastik gibi sanayiye ihtiyacı var. Vilayetimize mutlaka sanayinin getirilmesi gerekiyor” diye açıklamada bulundu. (YOZGAT HABER GAZETESİ)
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ