Tek taraflı mutabakat olmaz

Okuduğunuz haber
İTALYAN ÇİMİ HASADI YAPILDI

ÇATI VE GES YAPTIRILACAKTIR BOĞAZLIYAN BELEDİYESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİK BİRİMİ

Anasayfa   /    Güncel    /    İtalyan Çimi hasadı yapıldı

İtalyan Çimi hasadı yapıldı

Yenipazar Kasabasında ilk defa ekilen İtalyan Çimi hasadı yapıldı.

GÜNCEL      12 Nisan 2018 - 23:27     0

 İtalyan Çimi hasadı yapıldı

Yenipazar Kasabasında ilk defa ekilen İtalyan Çimi hasadı yapıldı. Yapılan etkinliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilçe müdürleri ve çiftçiler katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir yaptığı açıklamada, "Burada ilk defa sulu ve kuru tarım alanlarında İtalyan Çimi dediğimiz buğdaygiller sınıfından olan ve hasadından sonra tekrar hasat edilen, kardeşlenme ile çoğala bilen bir çeşidin hasadını yaptıklarını söyledi.
Geçen yıl sulu olarak da yaptıklarını belirten Özdemir, onda denememizde iki biçim hasadı yapıldı. Kuraklık oldu. Geçen sene yazlık ekmiştik, bu sene güzlük ektik. Bu sene en az üç biçim yapmayı düşünüyoruz. Başka yerlerde de denememiz var. Çiftçilerimizle birlikte hasadını yapıyoruz. Bu bitkinin yem kalitesi ve protein oranı yüksek. Yonca’da ki proteinden daha yüksek diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Özdemir,  "Hayvanlar için ideal bir kaba yem. Biz burada bölgemizde çiftçilerimizle birlikte beraber demantasyonunu ve hem de tanıtımını yapıyoruz. Bilindiği gibi su fakiri bir iliz. Ondan dolayı kışın eğer bölgemizde hiç sulamadan iki biçim alabilirsek mükemmel bir şey. Bunların denemesini yapıyoruz. Kasım ayında ekildi. Birde bunu Ekim ayında deneyeceğiz. Ekim ayında ektiğimizde bu boyda 5-10 santim daha yükseleceğine inanıyorum. Hayvancılık için çok iyi ve başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu. 
Tarlasına İtalyan Çiminin ekimini yapan Yenipazar Kasabasında çiftçilik ile uğrasan Nurettin Yıkılmaz ise, "Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte İtalyan çimi olarak bilinen hayvan besisi olarak ektik. İlk olarak biçiliyor. Daha güzel olabilirdi. Hava şartlarından dolayı etkilendi. Deneme mahiyetinde olduğu için daha tam bilemiyorum. 3 biçim olacağı belirtildi. Üç biçim sonunda neler olarak göreceğiz" diye konuştu. 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ