GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN

Okuduğunuz haber
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

ATIKLAR ESERE DÖNÜŞTÜ

Anasayfa   /    Güncel    /    İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, onlarca emekçi kadının çalıştığı ÇEKAŞ’ı faaliyete geçirdi

GÜNCEL      10 Ekim 2019 - 00:37     0

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Çayıralan ilçesinin gelişip büyümesi, göçün önlenmesi, yeni iş sahalarının açılarak istihdamın oluşturulması için gayret sarfeden Belediye Başkanı Ömer Codar, Belediye bünyesinde kurduğu ÇEKAŞ Şirketi ile yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve satışı noktasında örnek oldu. Onlarca emekçi kadının çalıştığı şirkette değerlendirilen yöresel ürünlerle Çayıralan ismini Türkiye’ye duyuran Başkan Codar şimdi de Hobi Evleri Projesi’ni devreye sokmak için kolları sıvadı.


31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrasında CHP’li Belediye Başkanı Ömer Codar ile hızlı bir değişim ve gelişim sürecine giren Çayıralan ilçesinde yüzler gülüyor.
CODAR İSTİHDAMIN ÖNCÜSÜ OLDU
Göreve geldiği günden itibaren seçim beyannamesinde bulunan vaatleri bir bir yerine getiren İşbilir Belediye Başkanı Ömer Codar, istikrarlı, tutarlı, kararlı, adaletli ve güler yüzle sergilediği yönetim anlayışıyla Çayıralan halkının gönlünde taht kurmayı başardı.
Geride bıraktığı 6 aylık sürede halkla kucaklaşan, ilçenin aciliyet gerektiren sorunlarına neşter vuran Başkan Codar, Belediye bünyesinde kurduğu ve kısa adı Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi (ÇEKAŞ Şirketi) ile de istihdamın öncüsü oldu.
Belediye’ye ait olan ve viraneliğe dönen Kasaplar Sitesi’nin tamir ve bakımını yaptıran Başkan Codar, yöresel ürünlerin paketlenip pazarlanmasıyla ilgili projeyi hayata geçirdi.
ÇAYIRALAN ÜRÜNLERİ TÜRKİYE’YE PAZARINDA
Onlarca emekçi kadının istihdam edildiği ÇEKAŞ’ta, turşusundan reçeline, yufka ekmeğinden kuru bakliyata varıncaya kadar onlarca ürünü organik bir şekilde üretilip satılması, ilçe halkında büyük bir heyecan uyandırdı.
Tarlasında ürettiği ürünlerden, doğada yetişen bitkilere kadar toplayarak ek gelir elde etme imkanı bulan yüzlerce Çayıralan halkı da, Başkan Codar’ın faaliyete geçirdiği ÇEKAŞ’tan istifade etme fırsatı yakalamış oldu.
 Belediye Başkanı Ömer Codar, kar amacı gütmeyen ÇEKAŞ Şirketi’nde istihdamı artırmayı amaçladıklarını ve çalışan ve çalışacak emekçilerin siyasi kimliğine bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine öncelik verildiğini belirtti.
ÇEKAŞ, EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, yürütülen çalışmaları daha sonra şöyle dile getirdi:
“31 Mart Mahalli Seçimler öncesi seçim çalışmaları esnasında farklı bir yöntem izleyerek yazılı seçim bildirgesi hazırladım. Bildirgenin içerisinde Belediye Başkanı olmam halinde Belediye’nin bütçesine güvenmeden, merkezi hükümetten herhangi bir destek beklemeden Çayıralan’da yapabileceğimiz 10 tane proje hazırladım. Bu projeleri gerçekleştirdiğimiz takdirde Çayıralan’ı ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir farkındalık oluşturacağını, bunun da doğrudan nüfusumuzu etkileyeceğini, tetikleyeceğini beyan ettim. 
Ayrıca seçim bildirgesinin son sayfasına Noter’den bir taahhütte bulundum. Dedim ki, “Ben bir dönem Belediye Başkanlığı yapacağım. Ben bu koltuğa yapışıp kalmayacağım” dedim. Hala sözümdeyim. 
Seçim bildirgemizde 10 tane proje vaadinde bulundum. Bunlardan bir tanesi Çayıralan yöresel ürünlerini burada üretip ilçemiz dışına pazarlamak anlamındaydı. Allah’ıma binlerce şükürler olsun Belediye bünyesinde Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi (ÇEKAŞ) isimli bir şirket kurduk. 
Çayıralan Belediyesi bünyesinde bulunan ve 15-20 yıldır atıl durumda bulunan eski Hal yerini ÇEKAŞ’a tahsis ettik. Firmamız şuanda orada faaliyetine başladı. 
3 tane tandırda yufka ekmeği yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan kuşburnu alıyoruz. Kuşburnuyu işliyoruz marmelat yapıyoruz. Pezik turşumuz vardır bizim meşhur. Vatandaştan bahçesinde ekmiş olduğu peziğin fazlasını bize getiriyorlar ve bunları satın alıyoruz, bunları turşu yapıyoruz. 
YÖRESEL ÜRÜNLER KAPIŞ KAPIŞ
Tamamıyla doğal ortamda yetişen gileboruyu ücret karşılığında alıyoruz. Kadınlarımız orada almış olduğumuz ürünleri paketliyor, ambalajlıyor ya da mamül haline getirip ilçemiz dışına pazarlıyoruz. Bunu da PTT Kargo ile kapıda ödeme sistemiyle yapıyoruz. 
Kazanacağımız parayla Belediye’ye kazanç sağlayacağız diye bir düşüncemiz yok. Sadece oradaki düşüncemiz kazandığımız parayla ihtiyacı olan ne kadar kadın çalıştırabiliriz. Sistemi de kurduk. Şükürler olsun sistemimiz de tıkır tıkır işliyor. Memleketimiz dışında yaşayan bu tip yöresel ürünlere hasretlik çeken insanların ayağına kadar da bunu götürüyoruz, pazarlamasını da yapıyoruz. 
Şirketin bulunduğu yerde bir dekorasyon çalışması yapacağız ve kadınlara yönelik bir kafeterya açmayı düşünüyoruz. 
Çayıralan Emekçi Kadınlar Şirketi (ÇEKAŞ) tuttu. Vatandaşımız da sahip çıktı. Üretimimiz şu anda devam ediyor. İnşallah zaman içerisinde daha fazla ürün satarız, daha fazla para kazanırız, kazandığımızla emekçi kadınları istihdam ederiz.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ