İşçilerin eylemi devam ediyor

Okuduğunuz haber
HUZUR DOLU UZUNLU

TMO'ların kapatılmasına tepki

Anasayfa   /    Güncel    /    HUZUR DOLU UZUNLU

HUZUR DOLU UZUNLU

İşçinin, emekçinin takdirini toplayan Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Hizmet İş Sendikası ile yaptığı sözleşmede farkını bir kez daha ortaya koydu. Belediye’nin bütçesi dahilinde Sendika’nın işçilere talep ettiği zammın üzerinde bir artış yapan ve işçilere aylık 6 saat çarşı izni hakkı veren Başkan’ı ilk alkışlayan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız oldu. Önceki dönemlerde Belediye Başkanları’yla ancak Hakem Heyeti’ne giderek anlaşabildiklerini söyleyen Zararsız, “Sayın Başkanımız, işçinin alın terine pazarlık yaptırmam diyerek bizim talebimizin çok üzerine çıktı” dedi.

GÜNCEL      07 Ocak 2020 - 00:10     0

HUZUR DOLU UZUNLU

9 aylık Belediye Başkanlığı sürecinde ortaya koyduğu performansla, hem belde hem de bölge halkının büyük takdirini toplayan Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, yapmış olduğu icraatlarla örnek olmayı sürdürüyor. Belde’de akiller Meclisi’ni kurarak Belde’deki huzurun pekişmesine, küslüklerin bitmesine varıncaya kadar bir çok sosyal projelere imza atan Başkan Elbaşı, irili ufaklı onlarca hizmetlere imza atarak Belde halkının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Uzunlu Belediye Başkanı seçilen Okan Yaşar Elbaşı’nın 9 aylık performansı Belde halkı tarafından takdirle karşılandı.
Sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere irili ufaklı onlarca hizmete imza atan ve bu çalışmalarıyla, ismi “İç Anadolu’nun İmamoğlu’su”olarak nitelendirilen Belediye Başkanı Elbaşı, ilkleri oluşturduğu çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.
Göreve başladığı günden itibaren Uzunlu Beldesi’nde bulunan akillerden Kanaat Önderi Meclisi oluşturan,  alınacak ve yapılacak her çalışmayı önce bunlarla istişare ederek karar kılan Başkan Elbaşı, 7’sinden 70’ine varıncaya kadar gönüllere hitap etmesini bildi.
UZUNLU FESTİVALLE TANIŞTI
Uzunlu Beldesi’nin tarihini, oyunlarını, gelenek ve göreneklerini, kültürel değerlerini yaşatıp bunları diğer topluluklar tarafından tanınmasını sağlamak amacıyla Belde tarihinde ilk defa Festival düzenleyen Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, iki günlük sürede 12 bin misafiri ağırladı.
14-15 Ağustos tarihlerinde yapılan festivalde Erdal Erzincanlı, Grup Abdal, Grup Doğan ve mahalli sanatçılar bir birinden güzel eserlerini okuyarak Belde halkı başta olmak üzere katılımcıların neşesine neşe kattı.
AZ KAYNAKLA ÇOK İŞ YAPILDI
Birlik ve beraberliği önceleyen, Uzunlu halkının huzuru ve refahı için gecesini gündüzüne katan Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Belediye’nin kıt kanaat imkanlara rağmen, bir çok icraata imza attı.
Yapılan sözleşmenin sendikaya da işçilere hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Başkan Elbaşı, “Ben vicdanen hak ettiklerini verdiğimizi düşünüyorum. Eski bir sendikacı olarak işçinin alın terinin, emeğin ne olduğunu çok iyi bilirim. Ve bu anlamda gereken hassasiyetimin olduğunu düşünüyorum. 
Biz sosyal belediyeciler bu kültür bu hamurla yoğrulduk. O yüzden hak geçmesin, hak bizden fazla gitsin anlayışı var bende. Adil olmak, adaleti inşa etmek zorundayız. Buna da belediyemiz personeli ile başlayacağız. Az sayıda işçimiz var. Kadrolu işçi sayımız 7 ama biz bu insanlardan 14 tane işçi çalışmasını sağlıyoruz. Hepsi özveriyle çalışıyorlar. Bundan sonra da çalışmaya devam edecekler. Kendilerinden daha fazla performans bekliyorum” şeklinde konuştu.
ÇÖPLÜKLER PARKA DÖNÜŞÜYOR
Uzunlu Beldesi’nin çeşitli bölgelerinde bulunan ve çöplük olarak kullanılan alanları temizlettirerek bu alanları park haline getiren Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, mahalle halkının sevgisine mazhar oldu.
Park ve bahçeleriyle tanınan Uzunlu’ya yeni oyun alanları, çocuk parkları ve yeni çay bahçeleri inşa eden Başkan Elbaşı, Belde’yi örnek alınacak bir mekan haline getirdi.
HARABEDEN SOSYAL TESİSE
Olumsuz hava şartlarında tehlike arzeden Çarığın Deresi’nde ıslah çalışması yapan Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, bu alana 600 metrekare havuz, 2 adet 48 metre uzunluğunda köprü ve sosyal tesislerle donatarak belde halkının hizmetine sunacak.
DAHA YEŞİL BİR UZUNLU
İlçe sınırlarında en fazla ağaç varlığını barındıran Uzunlu’da yeniden ağaçlandırma seferberliği başlatan Başkan Elbaşı, 2 bin 400 fidanı toprakla buluşturarak, gelecek adına büyük bir yatırım yapmış oldu.
2019 yılı içerisinde; bozuk yolları sıcak asfalt ile kaplatarak Uzunlu’nun yol sorununu çözen Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, morg ve çevresinde tadilat ve yenileme, dijital su sayaç yenileme çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; yeni doğanlara hediye paketi ile her aileye evinde ziyaretler gerçekleştirerek, hemşerilerinin mutlu ve hüzünlü günlerinde hep yanlarında olmasını bildi.
KOOPERATİFÇİLİK CANLANACAK
Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, 2020 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgilere de yer verdi:
“Pasifize edilen kooperatif yeniden faaliyete geçirilecek. Hayvancılık ile ilgili projeler hazırlık aşamasında. Konutu olmayan hemşerilerimize konut sahibi olmaları için yeni konutlar yapılacak.
GES Projesi onaylandı. 240 KW’dan 371 KW’ya yükseltilerek yenilendi. Ödeneğin gelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacağız.
Belediye bünyesinde yeni şirket kuruldu. (Tarım, hayvancılık, inşaat, market, park bahçe, paketleme ve daha bir çok içeriği olan geniş kapsamlı şirket.)” 
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ