EVİM YUVAN OLSUN

Okuduğunuz haber
HAYVAN PAZARLARI KAPATILDI

EN İTİBARLI MARKA

Anasayfa   /    Güncel    /    Hayvan pazarları kapatıldı

Hayvan pazarları kapatıldı

Yozgat’ın çevre illerindeki hayvanlarda görülen hastalık nedeniyle Yozgat’taki hayvan pazarları kapatıldı.

GÜNCEL      01 Mart 2023 - 23:33     0

Hayvan pazarları kapatıldı

Çevre illerdeki hayvanlarda şap hastalığına rastlanırken, Yozgat’ta bulunan canlı hayvan pazarları da tedbir amaçlı kapatıldı. Yozgat İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda il genelindeki canlı hayvan pazarları süresiz olarak kapatıldığı duyuruldu Yozgat’ta bulunan hayvanların tedbir amaçlı aşılama çalışmalarına da başlanıldı. Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, Yozgat’ta şu an hastalık olmadığını ama aşılamaların tedbir amaçlı başladığını söyledi. Çevre illerde besi hayvanlarında şap hastalığının görülmesi nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığını belirten Selvi, Tarım Müdürlüğünden konu hakkında bilgi aldıklarını, çevre illerde belirtilerin başlamasından dolayı tedbir amaçlı canlı hayvan pazarlarının süresiz kapatıldığını vurguladı. Depremin olduğunu, afetin olduğunu Yozgat’taki memurların büyük çoğunluğunun deprem bölgesine gittiğinin altını çizen Selvi, ‘’Veterinerlerimizin çoğu deprem bölgesine gitti, oradaki hayvanlar için çalışmalar yapacaklar. İlimizde de şu an aşılama başladı. Bu aşılama süresinde de üyelerimiz, hayvancılarımız bize de geliyor, diyorlar ki; pazarlar niye kapandı, niye alım-satım yapamayacağız? En güzeli tedbir almak, tedbiri güzel bir şekilde alırsak, güzel bir şekilde evimizdeki hayvanlarımızı değerlendiririz. Hastalık girmeden biz bu işi başta çözeriz. Onun için sabırlı olacağız, hayvanlarımızı aşılattırıp veya sevkiyat yaparken aşılı, belgeli, güzel sistemli bir şekilde bu işi yürütmemiz lazım. Bütün üyelerimize, hayvancılarımıza öneride bulunuyorum, biz de içinde dahiliz, hayvancılık yapıyoruz, şimdi hastalık bir girdiği zaman Allah vermesin soruyoruz çevre ilerden, daha ağır bir şap girdiği zaman hayvan fiyatları yüksek, bir hayvanım maliyeti çok, ondan dolayı evimizde güzel bir şekilde sabırlı bir şekilde bu hayvanları bir hastalığa yakalatmadan tedavilerini, aşılarını yaptırıp, ondan sonra sahaya çıkmamız lazım’’ dedi.
Yozgat il genelinde faal çalışan büyük pazarlarımızdan dört tane olduğunu dile getiren Selvi, ‘’İlçelerimizin hepsinde de çıkıyor pazarlar da kış mevsimde pek olmuyor. Baharın böyle hayvanların çok pazara çıkacağız şekilde 6-7 tane pazarımız var. Kışın Boğazlıyan, Sorgun, Yerköy böyle milletin daha iyi gideceği pazarlar bunlar. Yozgat’ta şu an hastalık yok ama tedbir amaçlı, pazarlar kapalı. Hastalık girdikten sonra zaten bir şeye yaramıyor. Önemli olan girmeden tedbir almak, hepimiz için çok iyi’’ diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ