BOZOK PERSONEL ALACAK

Okuduğunuz haber
HASRET SONA ERDİ

ÇADIRLARDA ÖNLEM VAR MI?

Anasayfa   /    Güncel    /    HASRET SONA ERDİ

HASRET SONA ERDİ

Boğazlıyan – Kayseri arasında yolcu taşımacılığı yapan S.S. Boğazlıyan Minübüsçüler Kooperatifi, 64 günlük aradan sonra ilk seferini dün yaptı. Kooperatif Başkanı Kerem Aydemir, yaptığı açıklamada, “Hasret bitti. 1 Haziran’dan itibaren sosyal mesafe kurallarına uyarak kaldığımız yerden başladık. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

GÜNCEL      02 Haziran 2020 - 00:12     0

 HASRET SONA ERDİ

S.S. Boğazlıyan Minübüsçüler Kooperatifi Başkanı Kerem Aydemir, koronavirüs mücadelesi kapsamında durdurulan seferlerin 64 gün aradan sonra yeniden açıldığını müjdeledi.
1 Haziran’dan itibaren kaldıkları yerden devam ettiklerini anımsatan Başkan Aydemir, yolcuların yeni dönemde sosyal mesafe kurallarına uymasın ve mutlaka maske takmaları gerektiğini anımsattı.
65 yaş üzeri, 20 yaş altı yolcuların izne tabii olduğunu anımsatan Başkan Kerem Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın genelgesini hatırlattı:
“1 ) Genelgeye bağlı olarak il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin % 50’si oranında yolcu taşıması yapılmaktadır. % 50 den fazla yolcu taşıyan firma ve araç sahipleri hakkında denetimlerde toplu taşımada yarı kapasite kuralına uymayan, ayakta yolcu taşıyan sürücülere, Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesine göre yolcu başına 392 TL idari para cezası uygulanacaktır..Araç içindeki yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde oturmaları gerekecek ve koltuklarda tek oturulacak ve bu oturma şekli denetlenecektir. Ayrıca firmalara yapacakları seferlerde 65 yaş ve üzeri ve 20 yaş altı yolcuları taşımamaları talimatı verilmiştir.
2 ) Araç şoförlerinin ve yolcuların maske takması zorunludur, yine araçlar dezenfekte edilmiş halde olacak ve kolonya bulundurulacaktır. Talimatlara uymayan araçlar sefere çıkarılmayacaktır.
3 ) Her seferden sonra otobüsler ve minibüslerde temizlik ve dezenfekte işlemlerini titizlikle yapmaları bildirilerek, mola yerlerindeki temizlik ve hijyen şartları, hastalık şüphesi bulunan yolcu olması durumunda alınması gereken tedbirler ve bu yolcuların seyahati nasıl tamamlayacağı gibi tüm seyahat süreçlerini içeren tedbirlere uymaları bildirilmiştir.
4 ) Ücret tarifeleri ise tebliğ ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığı yapan firmaların üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetler dikkate alınarak,taban ve tavan ücret tarifesi belirlendi.
5 ) Bu sebeple mesafe 80-100 km aralığı tavan fiyat uygulaması sebebiyle Kayseri-Boğazlıyan arası bilet fiyat ücreti 25 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR..
Fiyat uygulamasının siz değerli yolcularımız nezdinde hoşgörü ile karşılanacağını ümit ederek bir daha bu şekilde uzak kalmamamız dilek ve temennisiyle siz yolcularımızın bilgisine önemle arz ederiz..”


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ