CHP seçime gidiyor

Okuduğunuz haber
GELECEK NESİLLER İÇİN

Şeker'de bayram havası

Anasayfa   /    Sağlık    /    Gelecek nesiller için

Gelecek nesiller için

Boğazlıyan Devlet Hastanesinde Gebe Okulu tam hız devam ediyor.

SAĞLIK      18 Nisan 2018 - 22:41     0

 Gelecek nesiller için

Boğazlıyan Devlet Hastanesinde Gebe Okulu tam hız devam ediyor. 2017 yılında; 103 gebeye eğitim verilirken, 2018 yılı Mart ayı dâhil 203 gebeye ulaşılarak, gebelik süreci, doğum ağrısı ile baş etme, doğuma hazırlık, doğum sonu bakım, bebek bakımı ve aile planlamasıyla ilgili eğitimler verildi.
Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini artırarak, anne adaylarının güvenli, kaliteli gebelik ve doğum sonu bakım hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla eğitimleri önemsediklerini belirten Boğazlıyan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özlem Şimşek Tanın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Hastane polikliniğine başvuru yapan gebelerimizi muayenesi tamamladıktan sonra, gebe bilgilendirme sınıfına yönlendiriyoruz. 
Hastanemizde gebelerimize özel olarak tahsis ettiğimiz eğitim sınıfı bulunmakta. Eğitim veren görevli ebemiz tarafından her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere eğitim verilmektedir” dedi.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; Doğum; kadının annelik ve bilgelik yolundaki ilk adımıdır. Sağlıklı, doğal bir hamilelik ve doğum yaşamak isteyen, bilinçli anne-babalar için en güzel alternatif doğum öncesi hazırlık kurslarına katılmaktır. Gebe Okulu programımız bütün hızıyla devam etmekte ve yoğun ilgi görmektedir. Anne adaylarımız, doktoruna danışarak ve gebe eğitim ebelerimizle irtibata geçip, farklı deneyimler yaşayacağı Gebe Okuluna kayıtlarını yaptırabilirler. 
Anneler, sizler bizim için değerlisiniz, sağlıklı nesiller için biz annelerimizin yanınızdayız. Gebe eğitiminde başarı gösteren, Boğazlıyan Devlet Hastanesi ekibimizi kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum “dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ