İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA

Okuduğunuz haber
GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

VATAN SİZLERE MİNNETTARDIR

Anasayfa   /    Güncel    /    GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı önünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının verilmesinin yıldönümü olan '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program saygı duruşunda ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

GÜNCEL      21 Eylül 2021 - 00:27     0

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Törene; İlçe Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
YAMAN: GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Personel Astsubay Kıdemli Başçavuş Fatih Yaman, yaptı. Yaman, konuşmasında; “Bugün, her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz.
Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir” dedi.
Yaman, “Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve şerefle yaşamamızı siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincinde olarak; başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, gazilerimizin muhterem anne ve babalarına, saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına ve her zaman desteğinden güç aldığımız yüce milletimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz. Vatan size minnettardır” şeklinde konuştu.
OKTAY: GAZİLİK EN BÜYÜK MİRASTIR
Gazi Nihat Oktay ise, konuşmasında; “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Gaziler Günü olması münasebetiyle başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile gazilerimizi onurlandıran özel bir gündür.
Bugün büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanın taçlandığı ve onurlandığı gündür. Bugün ülkesinin istikbali için canını seve seve ortaya koyarak Allah katında en makbul unvan olan şehitlik mertebesine ulaşmak için can atan kahramanların günüdür. Herkese nasip olmayan Gazilik ömür boyu gururla taşınan milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinin teminatı olarak nesilden nesile aktarılacak en büyük mirastır.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere tüm gazilerimizin onur günü olan Gaziler Günü kutlu olsun. Bu güzel vatanı bizler armağan etmek adına destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri gaziler ile birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ