BİR GÜFTE BİR BESTE

Okuduğunuz haber
FİLİZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

SAYGI ve ÖZLEMLE ANDIK

Anasayfa   /    Güncel    /    FİLİZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

FİLİZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

AYF Genel Başkanı Veysel Filiz'in babası Mustafa Filiz son yolculuğuna uğurlandı

GÜNCEL      11 Kasim 2020 - 23:29     0

FİLİZ SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Veysel Filiz’in babası Mustafa Filiz, Özler Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Babasının bir çok insan tarafından ‘ekmeği yenilen adam’ olarak tanındığını belirten Filiz, “ Babama çok dua edildi. Allah dua edenlerden razı olsun” dedi.
Baba acısı yaşayan Veysel Filiz, cenaze töreninde yaptığı konuşmada herkesin korona virüs salgınından bir yara aldığını söyledi. Kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Filiz, “ Babamı ebedi aleme gönderiyoruz. Çok üzgünüz ama bunu iki köyü birleştirdiğimiz bir mekanda bunu yapmak da bir gurur meselesi. Öncelikle burada yatan adam adının Molla Ali'nin Hacı’nın Mustafa olduğunu öğrendiğim ve tanıdığım babamdır. Yani bir neslin temsilcisi, bir sülalenin temsilcisi, bir ailenin temsilcisi bir kimliktir. Ve bundan 48 yıl önce Avrupa’ya giderek cebindeki yol harçlığı dışında bir varlığı olmayan bir adamdır. Bu gün de yine bir varlığı olmadan bu kadarlık bir durumda ahirete gönderiyoruz” dedi.
EKMEĞİ YENİLEN ADAM
“Allah hepimize Müslümanca yaşamayı nasip etin. Hepimize acı çekmeden ele avuca kalmadan ahirete Peygamber Efendimize komşu olmayı nasip etsin” diyen Filiz, “Bugün babamın şu son iki üç gününde Türkiye’nin bir çok yerinde, Balkanlarda, Üsküp’te bir çok camide  Gümülcine’de Sofya’da tanırlardı. Bir çok dua Yasin gönderdiler. Ve oralarda onu ‘ekmeği yenilen adam’ olarak bilirlerdi. Üzerinizde hakkı vardı helal edin.  Erbakan hocamızın dizinin dibinden kalktığımız için hayat iman ve cihat ve mücadele olduğunu bilirdik. Ama babama hakkını helal et demeye gücüm yetmedi. Çünkü ölümü aklımıza  getirmeyi unuttuk. Evlerimizin duvarlarını büyüttük komşularımızı evimize almamayı usul belledik” şeklinde konuştu.
DEVLET BÜYÜKLERİNİN DUASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Herkesin korona virüsten bir yara aldığını dile getiren Filiz, “Bugün Coşkun kardeşim bilir. Şerafettin Hansu’nun babasını ahirete gönderdik, Resul Erciyas’ın babasını ahirete gönderdik. Sevdiklerini gönderdik. Hepimiz bu covidden yara aldık. 2 hafta önce beraber cep telefonu alıyorduk babamla. Oğlum gözüm görmüyor demişti. Allah bana da mesaj veriyor. Hepimize veriyor. Dün Molla Ali'nin Hacı'nın Mustafa’nın cenazesi için Cumhurbaşkanı Yardımcımız telefon açtı. Devlet büyüklerimizin duası bizim için önemli dedik. Belediye başkanlarımız dostlarımız kardeşlerimiz burada. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Allah hepinize hayırlı uzun ömürler versin”
KAİNATIN EFENDİSİ ÖLDÜ
Her canlının bir gün ölümü tadacağını anımsatan Filiz, “Kainatın efendisi öldü. Allah insanı ölümsüz yaratacak olsaydı Resulullah efendimizi ölümsüz yaratırdı. Efendimizin hasreti ile yanan insanlarız. Babamın hasreti ne ki. Ama ben kimseye bir şey demiyorum. Hz. Ali eve geldiğinde Hz. Fatıma sen onu nasıl toprağa indirdin dediğindeki onun ruh halini düşündüğümde diyecek bir şeyim yok. İçi dış bir insanı ahirete yolcu ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun beni yalnız bırakmadınız. Babamı iki gün beklettim benim de sebeplerim vardı. Allah sırattan geçerken yardımcısı olsun. Babam otobanları severdi Allah geçişini kolaylaştırsın. Yolunu güzel eylesin. O evliyada yatan yüreği sıcak onu gerçekten seven insanlara komşu eylesin. Bütün peygamberlerimize komşu eylesin. En güzeli Peygamber Efendimize komşu eylesin. Bizleri tüm kardeşlerimizle hepimizi fakiri zengini eşit olacağımız gerçek dünyada orda da yoldaş eylesin. Siz güzel insanlarsınız güzellikler için mücadele edelim. Bu dünya fani biz de gideceğiz. Allah hepimizi yüzümüzün akıyla gitmeyi nasip eylesin. Covid belasını da hep beraber güzelce atlatalım. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.
Cenaze törenine  Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Çayıralan Belediye Başkanı Ömer Codar, Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar,  İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Çelebi Dursun, Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Rençber, İl Genel Meclis Üyesi Mikayil Demir, Bulgaristan Diyanet İşleri Bak Baş Müftülük Genel Sekreteri Celal Faik, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Dış ilişkiler Koordinatörü Seyit Abdulkadir Tümtürk, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz katıldı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milletvekili Yusuf Başer ve eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da telefonla arayarak Veysel Filiz’e baş sağlığı dileklerini iletti. Biz de Boğazlıyan Haber Gazetesi olarak, merhum Mustafa Filiz’e Allah’tan rahmet başta Veysel Filiz olmak üzere, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ