BABACAN GELİYOR

Okuduğunuz haber
DOĞRUDAN TEMİN UYARISI

OKULLARA HAYIRSEVER DESTEĞİ

Anasayfa   /    Güncel    /    DOĞRUDAN TEMİN UYARISI

DOĞRUDAN TEMİN UYARISI

“Doğrudan Temin” usulü ile yapılan alımlarla ilgili olarak Vali Polat kurumları uyardı.

GÜNCEL      01 Agustos 2022 - 23:08     0

DOĞRUDAN TEMİN UYARISI

Yozgat Valiliği, kurum ihalelerindeki “Doğrudan Temin” usulü ile yapılan alımlarla ilgili geçtiğimiz yıl yayınladığı genelgenin kapsamını genişleterek Vali Ziya Polat imzasıyla tekrar yayınladı.
Son yıllarda bazı kamu kurum ve kuruluşlarınca, “Doğrudan Temin” usulünün genel bir ihale yöntemi olarak kullanılması, kurumların ilana çıkmadan mal ve hizmet alımları ile firmaların yaşadığı mağduriyetler üzerine şikayetler alan Yozgat Valiliği, geçtiğimiz yıl yayınladığı valilik genelgesinin kapsamını genişleterek tekrar yayınladı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının ilana çıkmadan, “Doğrudan Temin” usulü ile alımlar yapmayı alışkanlık haline getirmesi ile gazetelerden ihale ilanlarını takip eden esnafları ve iş insanlarını mağdur ediyordu.
Geçtiğimiz yıl, ihaleleri kurum ilanlarından takip eden imalatçılar, toptancılar ve perakendeciler son yıllarda yaşamış oldukları mağduriyetlerini sık sık dile getiriyordu. İdareler tarafından aynı ihalede bir defada olabilecek işlerinin kısımlara bölünerek, 4734 sayılı Kanun'un 22/d bendinde belirlenen parasal limitlerin altında kalmak suretiyle doğrudan temin yönteminin kullanılması 4734 Sayılı Kanun'un temel ilkelerine aykırılık teşkil edeceği belirtilmesine rağmen; “Doğrudan Temin” limitini aşan alımlarda bazı kurumların ihtiyacı olan mal veya hizmetleri bölerek, alımları birkaç parça halinde yapmaya devam etmeleri üzerine Yozgat Valiliği devreye girerek, yayınladığı genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarını uyarmış oldu. 13 ilçe kaymakamlığının yanı sıra,  tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Yozgat’ta yayınlanan vasıflı gazetelere dağıtımını yaptığı genelge hakkında, gazetelerin bağlı bulunduğu Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürlüğüne bilgi verildi. Yozgatlı imalatçılar, toptancılar ve perakendeciler, Yozgat Valiliğinin bu konudaki uyarılarına devam ederek, yayınlamış olduğu genelgenin takipçisi olmasını bekliyorlar.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ