SPOR SALONU YENİLENDİ

Okuduğunuz haber
'DİJİTAL TAKOGRAF' TEPKİSİ

COŞAR GÜNÜMÜZÜ KUTLADI

Anasayfa   /    Güncel    /    'DİJİTAL TAKOGRAF' TEPKİSİ

'DİJİTAL TAKOGRAF' TEPKİSİ

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, dijital takograf uygulamasının nakliyeci esnafına zor durumda bırakacağını belirterek, bu uygulamanın tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini ve nakliyeci esnafının sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

GÜNCEL      09 Ocak 2020 - 00:18     0

'DİJİTAL TAKOGRAF' TEPKİSİ

1 Ocak'ta uygulamaya konulan ancak daha sonra süresi uzatılan dijital takograf uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, "Bu uygulama gecesini gündüzüne katan nakliyeci esnafımızı zor durumda bırakacak" dedi.
Başkan Peker, dijital takograf uygulaması hakkında nakliyeci esnaflarla görüştüğünü belirterek, "Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, Boğazlıyan'da da bu uygulama nakliyeci esnafını zor durumda bırakacaktır. Veri indirimi, yük bildirim uygulaması e-arşiv fatura ve süre uygulaması ile şoför esnafımızdan 28 günde bir takograf verilerinin Ulaştırma Bakanlığı sistemine gönderilmesi istenmektedir. Bu uygulamada sistem yetersizliği, alt yapı eksikliği (park sahası eksikliği) şoför esnafının süre uygulamasında sıkıntılar yaşadığı aşikardır.
Veri indirimi yapıldığında bu uygulama uygulanamayacaktır, süre ihlali ise yapılacağı kesindir. Bundan dolayı nakliyecimiz cezai işlemlere maruz kalacaktır. Bu uygulamaların tekrardan gözden geçirilerek sistemin düzgün çalışır duruma getirilmesi şoför esnafının arz ve talebidir.
Elektronik ortamda yük bildirim verilmesi, e-arşiv fatura kesebilmesi şoför esnafının eğitim ve teknolojiyi bilmediği, beceremediği veya eksikliklerinin olacağı bundan dolayı da cezai işlemlere maruz kalarak mağdur duruma düşeceği ve bu uygulamalardan dolayı ise ceza yememek imkansızdır" dedi.
Nakliyeci esnafının günlük araç kullanım uygulamasının uzatılıp 12 veya 15 saate çıkmasını, ton km. fiyat uygulaması yapılmasını, elektronik ortamda verilerin bildirimlerden vazgeçilmesini ve taşıt plaka tahdidi uygulamasına geçilmesini  istediklerini aktaran Başkan Peker, bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.
CHP İlçe Başkanı Ahmet Peker, ayrıca "Konuyu CHP Yozgat Milletvekilimiz sayın Ali Keven'e de ileteceklerini, Sayın vekilimiz Ankara da konu ile ilgili gerekli işlemlerde bulunacak, nakliyeci esnafımızın sesine hep birlikte kulak vereceğiz, mağdur olmamaları ve cezai duruma düşmemeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ