Madımak tezgahlarda yerini aldı

Okuduğunuz haber
DAĞ SPORLARINI SEVDİRİYOR

Meraklı gözlerle izlediler

Anasayfa   /    Spor    /    Dağ sporlarını sevdiriyor

Dağ sporlarını sevdiriyor

Dağcılık Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere, gönüllü olarak üniversiteli gençlere dağcılık sporunu anlatıyor.

SPOR      03 Nisan 2018 - 23:21     0

Dağ sporlarını sevdiriyor

Dağcılık Federasyonu Yozgat İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere, gönüllü olarak üniversiteli gençlere dağcılık sporunu anlatıyor.
Mütevazi kişiliğinin yanı sıra sporcu kimliği ile de tanınan gazetemiz köşe yazarlarından Kemal Emre Akdere, Bozok Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitim gören geleceğin beden eğitimi öğretmenlerine doğa sporları ve dağcılık eğitimi veriyor.
Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Kemal Emre Akdere ; “İlimizin tanıtımı noktasında coğrafi koşullarından en üst düzeyde verim alabilmek adına Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun davetlisi olarak geleceğin beden eğitimi öğretmenlerine ve sporcularına doğa sevgisi aşılamak ve doğa sporları ve dağcılık eğitimlerine katkı sunmak maksatlı öğrencilerimizle beraber eğitim yapıyoruz. Hem doğa koşullarında hem sınıf ortamında eğitimlerimiz devam edecek. Buda geleceğe yönelik olarak ilimizin tanıtımını  yapmak  ve doğa sevgisini içinde hisseden bireyler yetiştirmek için oldukça önemli. 
Nohutluda dağcılık, Çamlık’ta ise doğa yürüyüşü, trekking gibi sporları yapıyoruz. Yozgat’ın en büyük değerlerinden birisi olan Aydıncık ilçemizde bulunan Kazankaya Kanyonunda da dağ tırmanışları yapıyoruz. Bir çok tırmanış sitiline uygun olan Kazankaya Kanyonunu tanıtmak ve Yozgat’ı dağcılık sporunda tercih yerlerinden bir tanesi haline getirmek istiyoruz. Şuanda bu sporu yapmak isteyen Yozgatlı ve üniversiteli gençlerimize talep etmeleri durumunda eğitimler veriyoruz. Uygulamalı eğitimlerimiz Spor Vadisinde bulunan tırmanma duvarında yapıyoruz. Çok güzel ve zevkli geçen eğitimlerde ence teorik olarak dağcılık sporunu anlatıyoruz, daha sonra da uygulamalı olarak tırmanma duvarında dağcılık sporunun nasıl yapıldığını gösteriyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ