ŞAMPİYON KAYMAKAM KEMAL BEY

Okuduğunuz haber
CUMHURİYET BİLİMİN ÖNCÜSÜ

AHBAP ÖRNEK OLDU

Anasayfa   /    Eğitim    /    CUMHURİYET BİLİMİN ÖNCÜSÜ

CUMHURİYET BİLİMİN ÖNCÜSÜ

Uzunlu Beldesi’nde Cumhuriyet Ortaokulu'nca geleneksel hale getirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi gördü.

EĞİTİM      30 Nisan 2019 - 00:07     0

CUMHURİYET BİLİMİN ÖNCÜSÜ

Programa, Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Cumhuriyet Savcısı Murat Alkan, Jandarma Komutanı Kamil Çaylı, Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı Feramuz Bozoğlu, Uzunlu Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Harun Vural, CHP İlçe Başkanı Ahmet Peker, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazan Tok ve Vedat Oymak ile Okul Müdürü M. Ayfer Dalaslan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli ve belde halkı katıldı.
Fen Bilgisi öğretmeni ve proje yürütücüsü Samet Cengiz, gözetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan 26 proje, davetliler tarafından büyük beğeni aldı. Okul Müdürü M. Ayfer Dalaslan, "TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl 3.cüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. 
Okul Müdürü Dalaslan, daha sonra Bilim Fuarı ile ilgili şu bilgileri aktardı:
"Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Okulumuzda Biyoloji alanında 5 proje, Kimya alanında 2 proje, Matematik alanında 1 proje, Bilgisayar ve Yazılım alanında 4 proje, Coğrafya alanında 1 proje ve Bitkilerin Erozyona Etkisi alanında 13 Proje hazırladık."
Kaymakam Davut Sinanoğlu ise, 3.'sü düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarının fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetişmesini katkı sunmasını temenni ettiği konuşmasında "Başta proje yürütücüsü hocamıza ve okul müdürümüze 3 yıl üst üste böylesi önemli bir projeye imza attıkları içen tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
"3 yıl üst üste çocuklarımızda bilim ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşmasını sağlayan bir projeye imza atmak ciddi bir gayreti, emeği, gayreti ve özveriyi gerektirmektedir" diyen Kaymakam Sinanoğlu, şunları söyledi.
"Bu manada okulumuz müdürünü ve özellikle proje yürütücü öğretmenimizin gayretleri her türlü takdire şayandır. Bizim atalarımız bilime, ilme, öğrenmeye her zaman önem vermiş ve bu sayede güçlü medeniyetler inşa etmiş ve insanlığa faydalı işler yapmışlardır.
Bugün ki bilimsel gelişmelerin temelinde ve özünde Müslüman bilim adamlarının çalışmaları vardır. Bizim medeniyetimiz hukuk, pozitif bilimler, edebiyat, sanat, şehir, ticaret, astronomi, kimya, arkeoloji, geometri, tarım ve tıp alanında ve daha birçok alanda önemli eserler ortaya koymuş, tüm insanlığın ortak malı olan bugün ki bilimsel ve teknolojik gelişmelerde anahtar rol oynamıştır.
Batı karanlık dönemini yaşarken İslam medeniyeti her alanda altın çağlarını yaşıyordu. Biz millet olarak da ilme önem vermişiz. Bizim ecdadımız fethettiği yerlerde ilk önce medrese açmıştır. Savaş tazminatı olarak kitap isteyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bakınız Fatih İstanbul'u fethettikten sonra dünyanın her tarafından bilim adamları İstanbul'a gelmiştir. İstanbul Üniversitesinin temeli o dönem atılmıştır.
Cumhuriyetin ilk yıllarında da eğitimde reform niteliğinde çalışmalar yapılmıştır.
Aslında bizim medeniyetimiz okumaya, araştırmaya, öğrenmeye her zaman önem vermiştir. Bakın Atatürk hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyor. Özetle bizim medeniyetimiz bilim ve teknoloji alanında yüzyıllar boyunca hep öncü rol oynamıştır.
Bugün de aynı şekilde milletimiz hem medeniyeti ve hem de tüm insanlık için faydalı işlere imza atacak potansiyele sahiptir. Ben buna canı gönülden inanıyorum.
İşte bakın Uzunlu da bir okulda çocuklarımız bilim fuarı düzenliyor, eserler ortaya koyuyorlar. Bugün burada sergilenen projeleri yapan çocuklarımıza siz de güvenin ve destek olun."
Programda; Kaymakam Sinanoğlu ve beraberindeki heyet okul bahçesinde açılan stantlarda sergilenen projeleri inceleyerek, öğretmen ve öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ