COŞAR GELECEĞİ İNŞA EDİYOR

Okuduğunuz haber
COŞAR TARİH YAZIYOR

YAZGAN İLÇENİN ENERJİ KAYNAĞI

Anasayfa   /    Güncel    /    COŞAR TARİH YAZIYOR

COŞAR TARİH YAZIYOR

Bir belediye başkanı düşünün ki, kendisi için kurduğu hayali halkı için gerçeğe dönüştürsün. Bir belediye başkanı hayal edin ki, 140 yıllık bir ilçeyi 3 yıl içerisinde Yozgat’ın en gözdesi haline getirsin. Ve yine bir belediye başkanı düşünün ki, kısa sürede yaptıkları Türkiye’de örnek, Yozgat’ta ise rol model olsun.

GÜNCEL      14 Kasim 2022 - 23:27     0

COŞAR TARİH YAZIYOR


Belediye başkanlığı gönül işidir, ekip işidir. Her şey sorumluluğu taşımak, işi kabullenmek ve kendisini seçtiklerine değer vermekle başlar. Belediye başkanlığı; samimiyet ister, tevazu ister, gayret ister. 
İşte tüm bu hasletleri bünyesinde barındıran Boğazlıyan Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar, halkın içinde barındırdığı bir asırlık “keşkeleri” yapmış olduğu çalışmalarla ortadan kaldırarak ilçeyi, il’in gözdesi haline getirmeyi başarmış, siyasiler başta olmak üzere üst düzey bürokrasinin ve halkın takdirlerine mazhar olmuş bir liderdir.
Bir takdirin, bir teşekkürün esirgendiği günümüzde; lafa söze bakmadan, küsmeden, yılmadan ve usanmadan gecesini gündüzüne katarak hizmet üretmeye devam eden sayın Coşar, sadece Boğazlıyan değil, bölge için büyük bir şanstır.
Bir siyasinin, bir kaymakamın, bir bürokratın yapacağı rutin iş ve işlemleri dahi sırtlanarak ilçenin önünü pergel gibi açan, bir fazla hizmeti Boğazlıyan’a taşımak için Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanını mesken tutan Gökhan Coşar, yaptıklarıyla, kazandırdıklarıyla ilçeyi marka haline getirmeyi başarmış bir bilgedir.
Rutin belediye hizmetlerinin dışına çıkarak, üzerine aldığı büyük sorumluluk ve risklere rağmen heyecanından, şevkinden hiçbir şey kaybetmeyen sayın Başkan, ismini altın harflerle yazdırdığı Organize Sanayi Bölgesi’ni Türkiye’de rekor sayılacak sürede tamamlayarak Boğazlıyan’ın geleceğine çığır açmıştır.
Bugün su sorunu yaşanmıyorsa, sanayide çalışan çıraklar iş yerlerine rahatlıkla ulaşabiliyorsa, vatandaşın ekseriyeti haftanın 7 gününü parklarda, bahçelerde, sinemada geçiriyor huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorsa Gökhan Başkan’a çok şey borçluyuz demektir.
Yapılan hizmet ve yatırımlar, ilçeye kazandırılan kurum ve kuruluşlar sayesinde artan nüfusla birlikte arsa ve konut fiyatları tavan yapıyorsa bunlara değer katan bir Başkan’a hepimizin bir teşekkür borcu var demektir.
Dün akıllarda dahi yokken bugün Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’de konuşuluyor olması büyük bir nimettir. Boğazlıyan’ın aldığı mesafenin bir nişanesidir. Yozgat’ta kuruluşu 30 yılı aşan OSB henüz tam anlamıyla yatırımcıyı bağrında barındıramazken, 10 yıl öncesinde kurulan Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nde henüz kurulum tamamlanamazken Boğazlıyan Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan mesafenin Türkiye’de bir başka örneği yoktur.
İlk etabı Türkiye’nin seçkin firmalarına tahsis edilen; alt yapı başta olmak üzere elektriği, suyu, doğalgazı ulaştırılan OSB’nin ikinci etaba geçmesi, sadece Boğazlıyan’ın değil, belde ve çevre köylerin de umudu haline gelmiştir.
Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu sonrası oluşacak istihdamda sorun yaşanmaması için bir kez daha Ankara’nın yolunu tutan Başkan Coşar, alışılageldiği üzere yine müjdeli haberle döndü. 
Türkiye’deki OSB’lerde yaşanan ara eleman sıkıntısının Boğazlıyan’da yaşanmaması için Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Sağlık Meslek Liseleri’nde OSB’de kurulacak firmaların işçi talebine göre bölümler açılacağını müjdeleyen sayın Coşar, sadece Boğazlıyan’da değil, Sarıkaya, Çandır ve Yenifakılı ilçelerindeki okullarda da yeni bölümlerin açılacağını ve öğrencilerin en kısa sürede eğitim ve öğretime başlayacağını müjdeledi. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin, “İllerde Kalkınma Programı”nı en iyi anlayan ve bu modeli uygulayan sayın Başkan, tıpkı Osman Kavuncu gibi Yozgat’a “Rol Model” olacaktır.
75’i aşkın firmanın temel atmak için heyecanla beklediği OSB’de yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 10 bine varan istihdam, milyarlarca ihracatın gerçekleşeceği günler hiç uzak değil. Uzak olan bizlerin eleştirel yaklaşımları, yapılanı sahiplenememe hastalığındandır. 
Birçok il ve ilçelerden yapılacak yatırımların ilçeye getireceği yeni sektörleri araştırırken, bizler ne ulaşımın, ne istihdama yetecek yeni işyerlerinin, artacak konut ihtiyacının, OSB’de çalışacak olanların ulaşım sorunlarını çözmek için bir adım atıyoruz. 
Öyle görülüyor ki, tüm bu beklentilere cevap verecek çalışmalara yine Belediye Başkanı sayın Gökhan Coşar kafa yoracak ve işleri yoluna koyacaktır.
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ