KAHRAMANLIĞIN SÖNMEYEN MEŞALELERİ

Okuduğunuz haber
ÇOK BÜYÜK’SÜN OVAKENT

AKAY: BEREKETLİ OLSUN

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇOK BÜYÜK’SÜN OVAKENT

ÇOK BÜYÜK’SÜN OVAKENT

GES projesi sayesinde Belediye’nin kasasına her ay 250 bin TL. ek kaynak girecek

GÜNCEL      18 Eylül 2019 - 23:36     0

ÇOK BÜYÜK’SÜN OVAKENT

Ovakent Belediye Başkanı Yusuf Büyük, 2 bin 142 KW’lık GES Projesi’nin onaylandığını, Dünya Bankası ve İller Bankası’ndan ödeneğin ayrıldığını müjdeledi. Ocak ayında kurulumu tamamlanması planlanan proje sayesinde Belediye’nin kasasına her ay 250 bin TL.’lik ek kaynağın gireceğini belirten Büyük, “Hemşerilerim hizmetin en iyisine ve en güzeline layıktır. İnşallah 2019 yılı, Beldemiz için yatırım ve atılım yılı olacak. Herşey Ovakent için” dedi.

Bilgi, birikim ve tecrübesini Ovakent Beldesi için harcayan çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Yusuf Büyük, icraata Belediye’nin gelirini artıracak projelerle başladı.
Seçim öncesinde belde halkına vermiş olduğu sözleri bir bir gerçekleştiren Başkan Büyük, ulaşımdan sosyal tesislere varıncaya kadar bir çok yeniliği Ovakent halkının hizmetine sundu.
Belediye’nin gelirinin artması noktasında hayati önem taşıyan GES Projesi’ni tamamlayan ve ilk etapta trafoların gücünü artıran Belediye Başkanı Yusuf Büyük, bin 200 KW’lık gücü 2 bin 142’ye çıkartarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi.
İller Bankası nezdinde yürüttüğü çalışmalardan müjdeyle dönen Başkan Büyük, projenin onaylandığını ve kurulumun çok kısa sürede tamamlanarak Ocak ayı içerisinde faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi.
GES’in hayata geçmesiyle birlikte Belediye’nin kasasına aylık 250 bin TL. ek kaynağın gireceğini ifade eden Başkan Büyük, bu meblağın bile Ovakent’i ihya edecek projelerin gerçekleşmesini sağlayacağını ifade etti.
6 aylık görev süresine bir çok hizmeti sığdıran işbilir Belediye Başkanı Yusuf Büyük, açıklamalarını daha sonra şöyle sürdürdü:
“Ovakent Belediyesi olarak biz 5 ayımızı tamamladık 6’ncı ayımıza girdik. İlk bir ayımız hayırlı olsun ziyaretleri ile geçti. Daha sonra mübarek Ramazan ayını hep birlikte idrak ettik. Geriye kalan bir buçuk iki ay içerisinde de plan ve programlarımızı yaptık. Biz bunları yaparken öncelikle seçim döneminde de biz vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz, yapacağımızı söylediklerimizin altı boş değildi. Bütün söylediğimiz projelerimizi aslında hazırlamıştık. 
Ovakent’in ihtiyaçlarını tespit ettik, vatandaşlarımızın beklentilerini öğrendik ve ona göre projelendirmelerimizi yapmıştık. Hazırlamış olduğumuz projeleri Ramazan ayı içerisinde Bakanlıklarımıza verdik. Ovakent adına ne vaat edilmişse şu an bunların projelerinin tamamı bakanlıklarda. Bakanlıklarda sayı numaralarımızı da aldık ve Bakanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Milletvekillerimize yapacağımız projelerle alakalı dosyalarımızı verdik. Çok şükür bunların karşılığını da almaya başladık. 
Biz öncelikle Ovakent adına yapacağımız şey, ek kaynak oluşturma ile başlamak istedik çünkü her şey ek kaynakla ifade ediliyor. Belediye adına ek kaynak oluşturma adına biz belediyeleri incelediğimizde gördük ki, belediyelerimize en kolay ek kaynak sağlaması devletimizin de destek verdiği GES Güneş Enerjisi Santrali kurulması ile alakalı. Tabii biz bunu seçim öncesinde gündemimize almıştık. Seçim vaadimizde demiştik ki, öncelikle 500 KW’lık bir güneş enerjisi santrali kuracağız, daha sonra bunu 700 ve 1200 KW’ya ulaştıracağız. 
Fakat Belediye’nin içerisine girdiğimizde gördük ki, Belediye olarak 241 KW elektrik tüketimimiz var. Bu tüketimde Belediyemize 20-25 bin liralık gider oluşturuyor. Şöyle baktığımızda mevcut gücümüzle kurulacak güneş enerjisi sadece elektriğe ödediğimiz faturayı giderecek. Fakat biz biraz daha büyük düşünelim dedik ve mevcut KW’mız üzerinden güç artırımı yaparak, sağlanacak ek kaynak arayışı içerisine girdik. 
Mevcut 2 tane 50 KW’lık trafomuzu binerden iki bin KW’ya yükseltme olayını seçtik. Ve gücümüzü şu an 2 bin 142 KW’ya yükselterek Güneş Enerjisine o şekilde bir müracaatımız olacak inşallah. Biz Güneş Enerjisi Santralini kurunca Belediye’ye minimum 250 bin TL’lik bir kaynak sağlayacak. Bu da Ovakent Belediyesi’nin bundan sonraki zaman diliminde de önünü açmış olacak. 
Böylesi bir ek kaynakla Devlete yük olmaktan ziyade sizi ayakta tutacak bir gösterge olacak. İnşallah bu çalışmaların yüzde 60’ını tamamladık. Ocak ayı gibi Güneş Enerjisi Santrali kurularak fatura kesmeye başlayacağız bu bizim için olmazsa olmaz bir projeydi. İki aşamada bin 200 TW olacak projemizi 2 bin TW’ya çıkararak söylediğimizin de belki bir katı fazlasını yaparak Ovakent’imize katkı sağlayacağız. 
Bu projeyle alakalı kaynaklarımız Dünya Bankası’ndan kullanılacak. İl Bank Genel Müdürümüz kaynağımızı Ovakent’e ayırdı. Bizler ihale aşamasına geldik, inşallah bu projelerimizi yapıp Ovakent’imizin önünü açacağız.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ