UMUT DESTEK BEKLİYOR

Okuduğunuz haber
ÇİN AŞISI GÜVENLİ

BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇİN AŞISI GÜVENLİ

ÇİN AŞISI GÜVENLİ

Çin aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında gönüllü olarak aşı yaptıran hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer:

GÜNCEL      14 Aralik 2020 - 23:35     0

ÇİN AŞISI GÜVENLİ

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündemden düşmeyen koronavirüs salgını süresince, davet edildiği televizyon kanallarında yapmış olduğu açıklamalarla Türkiye’ye ışık tutan Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demirer, Çin aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında gönüllü aşı yaptırarak hepimize güven aşıladı. Demirer yaptığı açıklamada, “Görülüyor ki bu Çin aşısı Sinovac, Kovid 19’a karşı koruyucu. Değerli arkadaşlarım lütfen sizde aşınızı yaptırın” dedi.

Ulusal televizyonların hazırlayıp sunduğu Koronavirüs programlarında yapmış olduğu açıklamalarla Türkiye’ye ışık tutan değerli Bilim Adamımız Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Taner Demirer, Çin aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında gönüllü aşı yaptırarak hepimize güven aşıladı. 
2 hafta ara ile 2 doz aşı yaptıran Demirer, ilk aşıdan sonra birkaç gün halsizlik, üşüme ve düşük dereceli ateş olduğunu, 21’nci günde antikor düzeyinde yüksek bir IgG seviyesi ile tam bağışıklık oluştuğunu söyledi.
Kendisiyle birlikte aşı yaptıran diğer meslektaşların da da bağışıklığın oluştuğunu belirten Prof. Dr. Taner Demirer, “Görülüyor ki bu Çin aşısı-Sinovac, Kovid 19’a karşı koruyucu. Değerli arkadaşlarım lütfen sizde aşınızı yaptırın” dedi.
Yaşamı boyunca yapmış olduğu çalışmalarla insanlığa ışık tutan Demirer’in açıklamaları, Çin aşısı üzerine yapılan spekülasyonları bertaraf ederek insanların kafasındaki soru işaretleri gidermiş oldu.
Bütün insanlık adına hizmet olsun diye gönüllü olmayı tercih ettiğini aktaran Prof. Dr. Taner Demirer, “Çin aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında herhangi bir yan etkiye rastlanmadı. Aşıların ne kadar süre koruyacağına dair şu anda elimizde bir bilgi yok, ancak Çin aşısı Sinovac’ın muhtemelen 9 ay ya da 1 yıl gibi bir süre koruma sağlayacağını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Aşının ikinci dozunun uygulanması sonrasında geçen sürede herhangi bir yan etkinin görülmediğini aktaran Demirer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu bir inaktif aşı. Çin aşısı Sinovac, bizim için, toplum ve insanlık için kurtarıcı rol oynayacağına inanıyorum. Bu aşının yapılması ile ilgili endişenin olduğunu, çekincelerin olduğunu basından ve sosyal medyadan görüyoruz. Buna çok üzülüyoruz. Biraz tıp tarihini inceledikleri zaman enfeksiyon hastalıkları ile aşıyla baş edildiğini görecekler. Ben herhangi bir problemle karşılaşmadım. Açıkçası ağrım da olmadı. Herhangi bir yan etkisi olmadı. 
İlk aşıdan sonra birkaç gün halsizlik, üşüme ve düşük dereceli ateş oldu. 21’nci günde antikor düzeyine baktırdım ve yüksek bir IgG seviyesi ile tam bağışıklık oluştuğunu gördüm. Benimle aşı yaptıran diğer doktor arkadaşlarda da bağışıklık oluştu. Görülüyor ki bu Çin aşısı-Sinovac kovid19 a karşı koruyucu. Değerli arkadaşlarım lütfen sizde aşınızı yaptırın.”


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ