COŞAR; BÖLGEYE CANSUYU OLACAK

Okuduğunuz haber
CHP 98 YAŞINDA

HEDEF A SINIFI AKREDİTE BORSA

Anasayfa   /    Güncel    /    CHP 98 YAŞINDA

CHP 98 YAŞINDA

Boğazlıyan’da CHP'nin 98. kuruluş yıl dönümü kutlandı.

GÜNCEL      10 Eylül 2021 - 16:53     0

CHP 98 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan program kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
CHP'nin 98. kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma törenine CHP Boğazlıyan  İlçe Başkanı Ahmet Peker, Uzunlu Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Boğazlıyan Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Budak, CHP Kadın kolları ,Gençlik kolları ve partililer katıldı.
Anıta çelenk sunulmasının ardından konuşan CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, egemenliğin kaynağını millette olması nedeniyle Cumhuriyetçi olduklarını ifade etti.
Cumhuriyetçiliğin kölenin yerini yurttaşın alması, dini, dili, kökeni değil ülkü bağıyla bağlandığı esaslar nedeniyle önemli olduğunu belirten İlçe Başkanı Peker, bu bilincin Atatürk'ün 6 okunda mevcut olduğunu ifade etti.
Milliyetçilik anlayışının ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomik ve siyasi imtiyaz tanımadığını, eşitliği esas alan yurttaş olunmasının ve yurtseverliğin nişanesi olduğunu belirten İlçe Başkanı Peker, "Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir" diyen büyük devrimci, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'ün yoldaşları; 98'inci yaş günümüz kutlu olsun.
Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyenlerdeniz. Devletçilik özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli sosyal güvencemizdir.
Laiklik ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırmalı ne de siyaset dinselleştirilmelidir. Ulusal birliği tehdit eden tehditlerden birisi siyasette yapılan din istismarıdır. Devrimcilik cumhuriyet düşmanı saltanat düşmanlarının ırkçılığın ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin üretmeden zenginleşmek isteyen grupların, din istismarcılarının bu topraklardaki panzehirleridir. Bu ilke ve değerlerimizle, tarihsel felsefi birikimimizin güvencesi olan partimizin 98. Yılında genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde iktidara yürüyoruz. Soylu yürüyüşümüz ve partimizin kuruluşunun 98. Yılı hepimize kutlu olsun" dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ