Fırsat gecesi

Okuduğunuz haber
ÇEVREYİ ZEHİRLEMEYİN!

Gençlik, geleceğimiz

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇEVREYİ ZEHİRLEMEYİN!

ÇEVREYİ ZEHİRLEMEYİN!

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte arazilerinde mesaiye başlayan çiftçiler, ekim, bakım ve ilaçlama çalışmalarını son sürat sürdürürken, bir önemli açıklama Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu’ndan geldi.

GÜNCEL      19 Mayis 2020 - 01:03     0

ÇEVREYİ ZEHİRLEMEYİN!

Zirai ilaç atıklarının çevreye ciddi tehlikeler saçtığını dile getiren Başkan Taflıoğlu, sahada gerekli tedbirleri aldıklarını ve bu konuda çiftçiyi de uyardıklarını belirtti.
Yenifakılı ilçesinin tarım bölgesi olduğunu, dolayısıyla tarım ilaçlarının çok kullanıldığını anımsatan Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, “Zirai mücadele ilaçlarının boş ambalajlarını tarla kenarlarına ya da çeşme başlarına atmayarak doğayı ve çevreyi koruyunuz. Uygulama sırasında boşalan ilaç ambalajlarını üç kez temiz su ile çalkalayarak temizleyiniz. Çalkalama suyunu ilaçlama makinesinin deposuna boşaltınız. Temizlenmiş boş ilaç ambalajlarını ayrı bir torbada veya kutuda muhafaza ediniz” şeklinde uyarıda bulundu.
Taflıoğlu, açıklamasında daha sonra, “Yeni barkodlu sistemi ile çiftçinin aldığı ilaç T.C. kimlik numarası ile kayıt altına alınmıştır. Atılan ilaç kutularının hangi çiftçiye ait olduğu anında tespit edilmektedir. Dolayısıyla çevreyi kirleten ve ilaçlı ambalajlarını atanlara cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ