Okul sonrası da önemli

Okuduğunuz haber
CAVLAK MEŞHURDU, MEÇHUL OLDU?

İmam-Hatip dolup taştı

Anasayfa   /    Güncel    /    Cavlak meşhurdu, meçhul oldu?

Cavlak meşhurdu, meçhul oldu?

Her yöre meşhurlarıyla büyür, meşhurlarıyla kalkınır. Bir ili ya da ilçeyi temsil eden simgesi varsa eğer, o merkezler sosyal ve kültürel kalkınmış demektir.

GÜNCEL      12 Eylül 2018 - 22:43     0

 Cavlak meşhurdu, meçhul oldu?

Her yöre meşhurlarıyla büyür, meşhurlarıyla kalkınır. Bir ili ya da ilçeyi temsil eden simgesi varsa eğer, o merkezler sosyal ve kültürel kalkınmış demektir.
Denizli deyince Horoz, Kayseri deyince Pastırma, Afyon’un kaymağı, Ankara’nın simidi, Yozgat’ın testisi varken daha düne kadar Boğazlıyan’ın hiçbir şeyi yoktu. 
Yoktu derken, Cavlak’ı es geçtiğimi düşünmeyin! Biliyorum ki, Cavlak’ın ismi kendisinden büyük. Henüz Yozgat’ın bile testisi patent almamışken Cavlak yüzyıllardır akıyordu, hala da akıyor.
Aradan geçen yıllarda, ne yazık ki kaderine terk edildi Cavlak. Kozaklı ilçesinin adı gündemde yokken, bugün turizm merkezi denince, kaplıcalar bölgesi söylenince ilk akla Kozaklı geliyor. 
Yozgat’ın en meşhuru olan Cavlak’ın üzerine, Yerköy’deki Uyuz Hamamı / Kaplıcası, Sarıkaya Termal Tesisleri, Sorgun Kaplıcası, Saraykent Şifalı Suları, yetmedi Yozgat Merkez’e vurulan sondaj sonrasında elde edilen düşük derecedeki suyla birlikte yapılan Kadınlar AQUA Park gündem oluşturdu, bulunduğu yeri kalkındırdı.
Cavlak bu süre zarfında yapılan girişimleri püskürtmekle kalmayıp, gayri-samimi yatırımcıların merkezi haline geldi. Üzerine yapılan birkaç iğreti yapı sonrasında yarım bırakılıp gidildi. 
Boğazlıyanlı müteşebbis Karataşlar Grup ciddi bir hazırlık içerisine girdi, o dönem devre mülk olarak başlanılan yatırım, bir nebze de olsa hepimizi ümitlendirdi. 
Bizler devamını beklerken, protokole uymadığı gerekçesiyle öncelikle mevcut yapının suyu kesildi, akabinde de bina komplike tarumar edildi. İyi kötü bir kapalı havuz vardı, çürük gerekçesiyle o da yıkıldı. 
Dönemin Kaymakamı büyük bir heyecanla ve istekle Cavlak bölgesine açık havuz yaptı. Binlerce insanın akınına uğradı. Günümüzde ise son 3 yıldır o havuz da kapandı.
İlçenin eski tarihi yapısına sahip şehir hamamı da aynı akıbete uğradı. Vakıflar Bölgesi tarafından çürük diyerek yıkıldı ve hala yerine yenisi yapılmaya çalışılıyor. 
Yine Boğazlıyan Belediyesi tarafından yeni bir havuz inşaatı da tüm hızıyla sürüyor. Görünen o ki, suyla hiç aramız yok.
Bırakın hamam, havuz yapmayı Cavlak’ta servet değerindeki sıcak suyun beyhude akmasına  hangi yürek dayanır ki! Keşke, Sorgun gibi, Akdağmadeni gibi, Sarıkaya gibi şehir merkezine ulaştırılsa, evlere sıcak su akıtılsa kötümü olurdu? Hem milli ekonomiye büyük bir katkı hem de Boğazlıyanlı hemşerilerimize ciddi bir tasarruf sağlardı.
Ne yazık ki, böylesi bir düşünce bundan öncekilerde yoktu, bu saatten sonra olsa da, Büyük Ova Projesi kapsamı nasıl aşılacak inan ki ben de bilmiyorum.

*****
BOŞTAN SES YOK, 
DOLU TAŞIYOR!
Boğazlıyan eğitimdeki yüz akımız olan Şehit Lokman Dargın İmam Hatip Ortaokulu, yeni eğitim öğretim yılına da büyük bir hevesle, büyük bir iddia ile giriyor. 
Her yıl LGS ve Bursluluk sınavlarındaki başarısını artıran Ortaokulu, yeni sezonda da kapasitesini yüzde yüz doldurdu. Geçtiğimiz sene 3 sınıf mezun veren ve bu yıl da ancak 60 öğrenci kayıt yapan Okul, kabına sığmıyor, taşıyor. İmam Hatip Ortaokulu’nun böylesi küçük bir binaya mahkum edilmesi, bir anlamda Boğazlıyan gençliğinin önünü tıkıyor.
Halbuki, Zeynel Deniz İmam Hatip Lisesi Erkek Bölümü 600 kapasiteye sahipken, ancak 80 öğrenci ile eğitim-öğretimi tamamlıyor. Edindiğim bilgiye göre, bu sene tercihle gelen öğrenci sayısı ise sadece 20. Koskoca okul 80 öğrenci ile eğitim verirken, küçücük binaya sıkışan 400 öğrenci başarıdan başarıya koşuyor. Öyle inanıyorum ki, Şehit Lokman Dargın İmam Hatip Ortaokulu’nun kapasitesi bin olsa, tamamı dolacak. Okul, onlarca tercihleri de üzülerek geri göndermek durumunda kalınıyor.
Sayın büyüklerimiz; iki okulu yer değiştirse de ilçe eğitimi rahat bir nefes alsa, yeni neslin önü biraz daha açılsa nasıl olur?

*****
KİM KİMDİR?
• “Ben devletimin parasıyla tatil yapmam” diyerek, Antalya’ya gitmeyi reddeden Seçilmiş?
• “Ben oturduğum yerden ekmeğimi kazanıyorum” diyen Kişi?
• “Yeni dönemde siyasete kadın eli değmeli” diyen Seçmen?
• “Ben, aday adaylığı niyetimi Kayseri’de yapacağım görüşmeler sonrasında açıklayacağım” diyen gizli Aday Adayı?
• Sanal alemde, “Bedel ödeyenlerle, bedel ödetenlerin ve bunları seyredenlerin, siyaset için birlikte anma yaptığı bir gündeyiz.” paylaşımı yapan Üstad?.
• Dünkü anket mesajını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Neden olmasın! Destek sizden, hizmet bizden” şeklinde niyetini ortaya koyan Kişi?


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ