HASRET SONA ERDİ

Okuduğunuz haber
ÇADIRLARDA ÖNLEM VAR MI?

BELEDİYE’DEN DENEME SINAVI

Anasayfa   /    Güncel    /    ÇADIRLARDA ÖNLEM VAR MI?

ÇADIRLARDA ÖNLEM VAR MI?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ilçemize akın eden tarım işçileri, sağlıksız ve korunaksız bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor. Boğazlıyan’da ikamet eden binlerce tarım işçisi, koronavirüs tehdidine aldırış etmeden yaşam mücadelesini sürdürürken bu durum hem onların sağlığını hem de ilçe halkını koronavirüse karşı tedirgin ediyor. İlçe halkı, yetkililerin tarım işçilerinin sağlık ve izolasyon konusunda önlem alıp almadığını merak ediyor. 

GÜNCEL      02 Haziran 2020 - 00:14     0

ÇADIRLARDA ÖNLEM VAR MI?

Boğazlıyan ilçesine gelen ve Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında konuşlanan binlerce tarım işçisi, koronavirüs salgınına karşı korunaksız durması hem işçilerin sağlığını tehdit, hem de ilçe halkını tedirgin ediyor.
Bir çok büyükşehire giriş çıkışın yasak olduğu ve seyahatlerin izne bağlı bulunduğu bir dönemde çeşitli il ve ilçelerden gelerek Boğazlıyan’a yerleşen binlerce tarım işçileri, adeta koronavirüs tehlikesinden bihaber yaşıyor.
Bir çok ilde tarım işçileriyle ilgili komisyonlar oluşturulup onların da bulundukları merkez halkının sağlıkları öncelenirken, Boğazlıyan ilçesindeki tarım işçilerine yönelik yapılan çalışmalar kamuoyunda merak ediliyor.
Mevsimlik işçilerin şehir merkezine rahatça giriş çıkış yaptığına dikkati çeken ilçe halkı, “Bizler aylarca evlerimizde izole olurken, burada yaşayan insanlar için yetkililer tarafından nasıl bir adım atıldı merak ediyoruz” diye soruyor.
Kamuoyunu bilgilendirilme yapılmamasının eksikliğine dikkati çeken ilçe halkı, “Bu durum hem tarım işçilerinin hem de bizlerin sağlığını tehdit ediyor. Çadırda kalan mevsimlik işçilerin bir tanesine virüs bulaşmış olsa, orada kalan binlercesi risk altında demektir. Dolayısıyla Boğazlıyan ilçemiz büyük risk altında olacaktır. 
Yetkililer tarafından bu konuda atılan adım var mı? Varsa neler yapıldı, bizler neler yapmalıyız. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı üzere, koronavirüs ile mücadele kapsamında Yozgat Valisi Kadir Çakır ile telekonferansla görüşen Gazetemiz Yazıişleri Müdürümüz Gökhan Doğan, tarım işçilerine yönelik tedbirlerin alınmasını bir ay öncesinde dile getirmişti.


 

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ