BOĞAZLIYAN’A GÖZ MÜJDESİ

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN ZİRVEDE

YENİFAKILI ÇOK ŞANSLI

Anasayfa   /    Güncel    /    BOĞAZLIYAN ZİRVEDE

BOĞAZLIYAN ZİRVEDE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin katılımıyla gerçekleştirilen, Yozgatlı İş İnsanları 3. Ticaret ve İşbirliği Buluşması’na Boğazlıyan damgasını vurdu. Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın, “En büyük hayalim” dediği Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan mesafenin sayın Oktay ve Vali Kadir Çakır tarafından dile getirilmesi, Boğazlıyan’da büyük sevince yol açtı. Yozgat Valisi Kadir Çakır, “Boğazlıyan’a OSB kuruluyor. Ocak ayı sonunda Sanayi Bakanlığı ile tüzel kişiliği oluşturacağız” dedi.

GÜNCEL      23 Aralik 2019 - 22:48     1

BOĞAZLIYAN ZİRVEDE

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde en büyük projelerinden birisi olan Organize Sanayi Bölgesi’ni ilçemize kazandıracağım sloganı ile yola çıkan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, istikrarlı, kararlı ve tutarlı çalışmanın sonucunu önceki gün müjdelerle aldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilen, Yozgatlı İş İnsanları 3. Ticaret ve İşbirliği Buluşması’na Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Program Koordinatörü Aydın Baran, YOSİAD Başkanı Erdal Öztürk, iş insanları ve belediye başkanları katıldı. 
3. Ticaret ve İş Birliği Zirvesi’nde konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat’ın ekonomik avantajlarını anlattı. Çakır, Boğazlıyan’ı da yakından ilgilendiren konuşmasında “Boğazlıyan’a OSB kuruluyor. Ocak ayı sonunda Sanayi Bakanlığı ile tüzel kişiliği oluşturacağız” dedi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Zirvenin sonunda değerlendirme yapan Vali Çakır, “İyi bir buluşma görüşme oldu. Basit bir görüşme olmadı. İnşallah güzel, sonuç alınabilecek anlaşmalar oldu. İnşallah devamı gelir. Bir kişinin istihdama yönelik maliyeti hesaplamalara göre 1 milyon dolar. İstihdam oluşturmak zor bir iş.  Sizler binlerce istihdam oluşturuyorsunuz. İnşallah yeni istihdamlar oluşturuyorsunuz. Bunu Yozgat’ta yapın. Gönlümüz istiyor ki daha da zirveye taşıyın. Bu anlamda bizler elimizden geleni yapma sözü veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
HAKKINI VERMEK LAZIM
Yozgat’ın nüfusa oranla  en çok şehit veren illerden biri olduğunu anımsatan Vali Çakır, “Bunu sık sık dillendiriyoruz. Toprağımızı kazanmak için şehit veriyoruz kan döküyoruz. O koruduğumuz toprak bize bakıp biz toprağa bakınca o toprağın hakkını vermiyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize bu toprağın hakkını vermek lazım. Sizlerin doğduğu topraklar büyüdüğü topraklar inşallah el birliği ile hep birlikte güzel işler yaparsınız” diye konuştu.
İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ
Çakır, bundan sonra hep birlikte Yozgat’ın ve Türkiye’nin kalkınması için çalışacaklarını belirterek, “Bundan sonra iş sizlere ve bizlere kalıyor. Ben iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Basit gibi görünüyor ama bunun gerisinde büyük emek var. Amaç Yozgat’ı Yozgatlı hemşehrilerimizle biraz daha geliştirmektir. Ben bu amaca ulaşacağıma inanıyorum” dedi.
OKTAY: YOZGAT HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR VE KALKINIYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ın her geçen gün gelişen ve kalkınan bir şehir olma yolunda ilerlediğine değindi. Oktay, Yozgat'a, geçen 17 yılda 16 milyardan fazla yatırım yapıldığını, Yozgat Şehir Hastanesi, eğitim yatırımları, tarım ve hayvancılık destekleri ve Bozok Üniversitesi ile Yozgat'ta sosyoekonomik anlamda iyiye gidiş sağlandığını anlattı.
Gelişmiş ve gelişmekte olan illerle mukayese edildiğinde halen Yozgat'ta sanayi, tarımsal üretim, istihdam imkanları ve ticaret hareketliliği gibi alanlarda çok ciddi ilerlemeye ihtiyaç olduğuna işaret eden Oktay, şunları söyledi:
"Çok gerilerdeyiz çünkü. Yozgat'ta genç ve eğitimli nüfus göç ile başka illere gidiyor, hatta başka ülkelere ve nüfus hızla yaşlanmakta. 2018 yılı nüfus sayımı kesin sonuçlarına göre nüfus artış hızı binde eksi 3 civarında. Bunun yanı sıra doğum hızı da hayli düşük seviyelerde. Cumhurbaşkanımız her fırsatta 'En az 3, 4'te bereket, sonrasında Allah kerim' demesine rağmen Yozgat'ta doğum oranı son derece düşük. Yozgat'ta bulunan OSB imkanlarına, üretim teşviklerine ve insan kaynağına rağmen üretim ve istihdam kapasitesi de henüz yeterli düzeye ulaşmamıştır. 2 OSB'yi daha en kısa sürede faaliyete alacağız. Buna biz doldurmayacağız kamu olarak. Bizim büyüme modelimiz, özel sektörle birlikte büyümeye dayalı. Sizler dolduracaksınız, bizler altyapıyı sağlayacağız. Bizler teşviklerle sizin yanınızda olacağız. 'Siz proje geliştirin.' demiyoruz, 'Birlikte geliştireceğiz.' dedik, elimizi de gövdemizi de bu taşın altına koyduk. Ama bunu birlikte geliştirecek babayiğitlere ihtiyacımız var. Öyle 'Yiğitlerin harman olduğu yer.' demekle olmuyor. Yozgat'ta babayiğitleri görmek istiyoruz. Yoksa da bir daha bu toplantıları yapmayalım."
OKTAY: İHTİYAÇ DUYULAN EKSİK UNSUR, 
BABAYİĞİT YOZGATLI MÜTEŞEBBİSLERİMİZ

"İhtiyaç duyulan eksik unsur, babayiğit Yozgatlı müteşebbislerimiz"
Oktay, Yozgat'ın önemli bir geçiş güzergahı üzerinde bulunmasının yanı sıra ve doğal ve kültürel zenginlikleri, tarım, hayvancılık, termal kaynaklar, değerli madenler gibi alanlarda önemli potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"İl merkezi ve 7 ilçede termal kaplıcalar mevcut, Sarıkaya, Boğazlıyan, Cavlak, Sorgun ve Yerköy ilçelerimiz turizm merkezi ilan edilmiştir. İlde jeotermal kaynakların bulunması seracılıkta ve turizm yatırımlarında avantaj sağlamaktadır. Mercimekte bir numarayız, ama işlemeyle ilgili bir katma değer koyamıyoruz. Aklımıza gelen tek şey paketlemek oluyor. Bu bakımdan borsa ve sanayi odasının birlikte hareket etmesi önemli. Sanayi üretiminde kar ve verimlilik açısından Yozgat OSB 1 TL/metrekarelik arsa fiyatı ile Türkiye'nin en uygun arsa fiyatlı OSB'leri arasında yer almakta. Ayrıca Yozgat, hayvancılık bakımından ciddi bir potansiyele sahiptir ve tarımsal işletmelerin çoğunda hayvancılık, tarımsal faaliyetlerle birlikte yürütülmektedir. Esnaflarımız da mahalle kültürünün korunduğu ilimizde ticari hayatın atar damarları olmaya devam etmektedir."
Mevcut Yozgat resmine bakıldığında ihtiyaç duyulan eksik unsuru "Yozgat'a istihdam, iş, AŞ olacak, gelecek olacak babayiğit Yozgatlı müteşebbislerimiz" diye açıklayan Oktay, katılımcılara şöyle seslendi:
"Sizleri, hem kendi aranızda iş birlikleri, hem de memleketimiz Yozgat'ta yatırım yaparak, Yozgat'ın yerelden kalkınma hamlesinde pay sahibi olmaya, bu mücadelede bir değer olmaya davet ediyorum. Sanayi, tarım, hayvancılık, termal turizm ve kobi tekno yatırımları öncelikli olmak üzere farklı alanlarda imkanları değerlendirerek hem siz kazanın hem de Yozgat. Aynı zamanda sadece ekonomik yönden değil şehrimizin sosyal yönden de zenginleşmesini sağlayacak sosyokültürel alanları da ihmal etmeyin. Yozgat ve Yozgatlılar için dertlenenler olarak, memleketimize katkı sunmak için elimizi taşın altına hep birlikte koyacağız. Biz de her zaman üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz, bu yönde gerekli adımları attığınızda bizleri her daim yanınızda bulacaksınız. Yılın 365 günü, günün 24 saati milletimiz için çalışıyoruz. Kapımız da gönlümüz de sizlere her zaman açıktır. Yeter ki fikrinizle, yatırımınızla, iş çevrenizle ve her şeyden önemlisi azminizle Yozgat'ın, İç Anadolu'nun ve Türkiye'nin kalkınma hamlesine katkılarınızla gelin."
"Birlikte Kazan" temasıyla düzenlenen ve iş görüşmeleriyle devam edecek programa, Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Program Koordinatörü Aydın Baran, YOSİAD Başkanı Erdal Öztürk ve iş insanları katıldı. Açılışın ardından aile fotoğrafı çekildi.
COŞAR: ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ADIM ADIM
Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay Beyefendi’nin katılımıyla gerçekleştirilen, Yozgatlı İş İnsanları 3. Ticaret ve İşbirliği Buluşmasına katılan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Birlikte Kazan” temasıyla gerçekleşen programda ekonominin can damarı olan Boğazlıyan’ımıza katma değer katacak, Organize Sanayi Bölgesi projemiz hakkında ki yol haritamızı adım adım, yurt içinden ve yurt dışından katılım sağlayan Yozgatlı iş insanlarına tanıtma fırsatı bulduk” dedi.
Coşar, “Her geçen gün gelişen, büyüyen, modern, daha yaşanabilir bir Boğazlıyan’ımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Bu güzel buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Ayhan çelik
Ak parti yozgat milletvekili aday adayı boğazlıyan osb söz vermiştim boğazlıyan yapılacak osb kayseride sanayici yatırım yapacaktır boğazlıyan yenifakılı çayıralan çandır sarıkaya ilçe faydanacaktır yozgat haber gazetesinde haber yapmıştım o dönemde bazı aday aday bazı milletvekili ya o kimde ben proje üretiyorum 22 yaşında yozgat fabrıka yapmış ve sanayi tesisi kurmuş ve sanayici sorun ve imkanın en iyi bilen bir kişi olrak alına kara doğru ve destekliyorum hayırlı olsun
4 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ