Yozgat şehidini uğurladı

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN TEK YÜREK

OVAKENT KOP’TU BİKERE

Anasayfa   /    Güncel    /    BOĞAZLIYAN TEK YÜREK

BOĞAZLIYAN TEK YÜREK

Sınırda terör yuvalarının oluşmasını engellemek için Suriye’nin İdlib şehrinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olmak ve bu operasyonlarda şehit olan Mehmetçiklerimiz için Boğazlıyan Milli İrade Platformu’nca düzenlenen ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’nde binlerce Boğazlıyan da tek yürek, tek ses oldu.

GÜNCEL      02 Mart 2020 - 22:39     0

BOĞAZLIYAN TEK YÜREK

Boğazlıyan İdlib’de şehit olan 34 asker için tek yürek oldu. 7’den 70’e vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla düzenledikleri yürüyüşlerle saldırıyı protesto etti.
“Acımız büyük, yüreğimiz buruktur. Bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlendikçe kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur” diyerek birlik mesajlarını verildiği program Boğazlıyan Merkez Çarşı Camii’nde öğle namazı sonrası Boğazlıyan Milli İrade Platformu’nca düzenlenen ‘Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.
Boğazlıyan Kaymakamı Fatih Okumuş ve Belediye Başkanı Gökhan Coşar, başta olmak üzere AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci, CHP İlçe Başkanı Ahmet Peker, MHP İlçe Başkanı Ali Akol, İl Genel Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar, daire müdürleri ve binlerce Boğazlıyanlı tek yürek, tek ses oldu.
Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.
Programda bir konuşma yapan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, “Bedenimiz burada olsa da ruhumuz, kalbimiz sınır ötesi harekatta memleketimizin istikbali, istiklali, milletimizin istikbali için gece gündüz gözünü kırpmadan fedakarca çarpışan Mehmetçiğimizin yanındadır” dedi.
Böylesi bir günde yoğun katılımlarından dolayı Boğazlıyan halkı ile gurur ve onur duyduğunu ifade eden Başkan Coşar, tüm Şehitler ve İdlib Şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar ve Türk Milletine başsağlığı  diledi.
Boğazlıyan Kaymakamı Fatih Okumuş ise İdlib harekatı ve tüm Şehit olanlara Allah’tan rahmet dileği konuşmasında; “Millet olarak elbirliği ile Mehmetçiğimizin yanında olmalıyız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Türk Milletimizin başı sağolsun. Hatırlanacağı üzerine 1,5-2 yıl önce Zeytindalı ve Barış Pınarı harekatını yaptık. Bu her iki harekata da Amerika karşı çıktı. Şimdi İdlib harekatı yapılıyor ona da Rusya karşı çıkıyor. Dünya’nın iki büyük şeytanı bunlar. Bizler Barış Pınarı ve Zaytindalı harekatını yaparken, şunun için yapıldı; orada PKK, YPG terör örgütü koridoru kurulmak isteniyor. Biz Suriye topraklarına buna mani olmak için gittik. Bu yiğit Mehmetçik kanlarını onun için döktü. Şöyle deniliyor. Biz niye Suriye’deyiz? orada terör devleti kuruluyor. Niye İdlib’deyiz. Orada terör devleti kurulmak isteniyor. Bunları biz mani olmak için oradayız” dedi.
Türkiye’nin İdlib’ten çekilmesi halinde 4-5 Milyon Suriye’linin Türkiye’ye geleceğini söyleyen Kaymakam Okumuş,”Biz bunlarla baş edemeyiz. Biz sınır emniyetimiz, refahımız için, huzurumuz için bu operasyonu yapıyoruz. Orada partiler, kişiler, şahıslar yok. 80 Milyon Türk Milleti’nin evladı var. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ordusu var. Particilik yok, birlik ve beraberlik var. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. İnşallah ordumuz oradan muzaffer olarak dönecektir. Şimdi düşmanı sevindirme zamanı değildir. Dün Balkanlarda haçlı kafiriydi. Bugün Orta Doğu’nun Esad kafiri. Düşman değişmiyor. Amerika var, Rusya var. Biz ortak akılla hareket edeceğiz, sağduyulu olacağız. Devletimiz ve Ordumuz yanında sabırlı ve metanetli olmalıyız” şeklinde konuştu.
“ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ”
Sık sık “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarının atıldığı programda; Merkez Çarşı Camii İmamı Ömer Sağlam, Kur’an-ı Kerim tilaveti okurken, İlçe Müftüsü Atıf Akşit, bugüne kadar vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimiz için yaptığı duaya coşkulu kalabalık hep birlikte eşlik etti.
“ŞEHİTLERİMİZE ‘SAYGI YÜRÜYÜŞÜ’ YAPILDI”
Konuşmaların ardından düzenlenen Şehitlere Saygı yürüyüşü ile vatanı ve milleti için şehadete hiç düşünmeden koşan şehitlerimiz saygıyla yad edildi.

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ