Nevruz coşkuyla kutlandı

Okuduğunuz haber
BOĞAZLIYAN'IN 1 İNCİSİ

Amaç doğa sevgisini aşılamak

Anasayfa   /    Eğitim    /    Boğazlıyan'ın 1 incisi

SON DAKİKA ! Boğazlıyan'ın 1 incisi

MEB'nın Kompozisyon Yarışması'nda Gazipaşa Ortaokulu Türkiye Birincisi oldu

EĞİTİM      21 Mart 2018 - 23:48     0

Boğazlıyan'ın 1 incisi

Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek'in üstün gayretleriyle eğitim, sanat, kültür ve spor alanlarında Boğazlıyan ismini Türkiye gündemine taşınmaya devam ediyor.  Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu Minikler Voleybol Takımı'nın, Türkiye finallerine katılmasının yankıları sürerken, bir büyük başarı da Gazipaşa Ortaokulu'ndan geldi. 7/A sınıf öğrencisi Eda Nur Arısoy, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Kompozisyon Yarışması'nda Türkiye Birincisi oldu. 

Boğazlıyan eğitimi Kaymakam Davut Sinanoğlu öncülüğünde ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek'in üstün gayretleriyle zirveye tırmanmaya devam ediyor.
Eğitim başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde Yozgat'ta söz sahibi konumuna gelen öğrencilerimiz, başarılarını artırarak devam ettiriyor.
Geçtiğimiz günlerde Yozgat Birinciliği'ni elde ederek Yozgat'ı Türkiye finallerinde temsil edecek Şehit Seyit Yalçın Ortaokulu Voleybol Takımı öğrencilerinden sonra bir müjdeli haber de Gazipaşa Ortaokulu'nda geldi.
İlçedeki okullar arasında fiziki yapısı en gerilerde olmasına karşın, eğitim ve öğretimdeki başarılarıyla gözdolduran Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri, başarı çıtalarını da her geçen gün yükseltiyor.
Ülkemiz genelinde düzenlenen "Çanakkale Savaşları"nın 103'üncü Yıldönümü Anma Törenleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı ortaokullar arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışması'nda Türkiye Birincisi olan Gazipaşa Ortaokulu 7/A sınıf öğrencisi Eda NurArısoy'u makamında kabul eden İlçe Kaymakamı Sinanoğlu, Okul Müdürü Kureyş Kaya başta olmak üzere öğretmenler ve Eda NurArısoy'a teşekkür etti.

Kaymakam Sinanoğlu, Gazipaşa Ortakokulu'nun akademik başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri ile de dikkat çektiğini belirterek, “Bu tür çalışmalar öğrencinin kimlik ve kişiliğine büyük katkılar sağlar. Okul yöneticilerine ve tüm personele teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Kaymakam Davut Sinanoğlu daha sonra Eda Nur Arısoy'a çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca, İlimizin adını duyuran Arısoy ve ailesine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Teşekkür Belgesi yayınladı.
Ödül olarak ailesiyle birlikte Çanakkale gezisi ve 3 bin TL. para ödülü kazanan Eda Nur Arısoy, ödülünü 23-25 Nisan tarihinde Çanakkale'de yapılacak olan Tören'de alacak.


BEN KİM MİYİM?
Neler gördüm ben, bir bilseniz. Kelimeler yeter mi ki olup biteni anlatmaya!
Yıl 1915 Mart'ın 18'i Anadolu'dan batıya yürüyordu, Kınalı Kuzular. Bulutlar biraz ağlamaklı, kıpkırmızı bir aslan kükrüyor gökyüzü. Gökten yağan sadece yağmur değildi. Mermiler, bombalar, kollar, bacaklar... Yağmur bile biliyordu sanki yüzyıllar sonra bile anlatılacak olan Destanı.
Evlatlarının saçlarına kına yakan anaları, çorap ören kızları, karnı burnunda cephanelik taşıyan kadınları gördüm ben.
Gözyaşlarını içine akıtarak kardeşlerinin şehit düşmüş bedenlerini bir duvar misali siper eden, vatan yoksa ana, baba, evlat yok diyenleri Türk'ün gücünü, 57. Alayı gördüm ben.
Gemilerin batışını izledim. Parmağı koptuğu halde, halen tetiğe basmaya çalışan yiğitleri, Anafartalar'ı, Arıburnu'nu, Conkbayırı'nı "Ya İstiklal Ya Ölüm" diye haykıran Mustafa Kemal'i gördüm ben.
Düşman cephesine kendi sularını atan, yaralı askerleri sırtında taşıyan küçük yürekleri büyük Mehmetleri, merhametli Mehmetleri, merhameti gördüm ben.
Ağlamak istedim ama bir rüzgar esti denize akıttı gözlerimi. Dağlara, bayırlara atılan bombalara, mermilere bağırıp kükremek istedim. "Bu vatan bizim bu topraklar bizim, bağımsızlık bizim" diye bağırmak istedim, diyemedim sustum ve izledim.
Ben kim miyim? Kınalı Kuzuların 15 yaşındaki evlatların zaferiyim ben. Benim üzerimde atıldı yepyeni bir devletin temelleri. Dumlupınar, Malazgirt, Sarıkamış kardeşimdir her biri. Üzerimden geçen sadece bir savaş değildi. Onur, namus, vatan, iman aşkıydı, merhametti üzerimden geçen.
Ben anayım, toprağım. Şimdi hepsini koynuma aldım, sıra sıra dizdim yavrularımı. Fransız'ı, İngiliz'i, Alman'ı onları evladım bildim hepsine kucak açtım. Çünkü ben adı destan diye anlatılan Çanakkale'yim. Gururluyum başım dik uyutuyorum yavrularımı.
Yıllar geçti bu anlattıklarımın üzerinden. Bilirim anlayamazsınız yaşadıklarımı. Ama karış karış gezin beni kapatın gözlerinizi duyarsınız belki on beşlilerin "Ya Allah" diye haykırışını.
Size mirastır kefensiz yavrularım, kanla ıslatılmış toprağım. Başka bayraklar asılacaksa en güzel yerime; ne gerek var adımı anmanıza, destanımı anmanıza, destanımı anlatmanıza.
Gücünüzü hissedin, damarlarınızdaki asil Türk kanında dua edin Kınalı Kuzularım...
EdaNurArısoy
7/A
Yozgat/Boğazlıyan Gazipaşa Ortaokulu

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ