ÇİN AŞISI GÜVENLİ

Okuduğunuz haber
BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

Anasayfa   /    Güncel    /    BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, “Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında borç yapılandırmalarının başladığını duyurdu. Başkan Baran, “Yapılandırma çerçevesinde belediyeye borcu olan tüm kişi veya kuruluşların vergi, ceza ve harçların gecikme cezaları silinerek, peşin ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor” dedi.

GÜNCEL      16 Aralik 2020 - 23:16     0

BELEDİYE BORÇLARI YAPILANDIRIYOR

Yenipazar Belediye Başkanı Menderes Baran, 17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun’ çerçevesinde emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını duyurdu.
Söz konusu Kanun ile ilgili bilgilere yer veren Başkan Baran, “Emlak, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Aralık ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız ana borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek” dedi.
31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza ve harçların yapılandırılmasını içeren 7256 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammının tamamen silineceğini dile getiren Belediye Başkanı Menderes Baran, konuya ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü:
“31 Ağustos 2020 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek başvuruda/dilekçede vatandaşlarım tarafından belirtilmesi gerekiyor.
Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek. Kanundan yararlanmak isteyenler 31 Aralık 2020 mesai bitimine kadar Belediye’ye başvurmaları gerekiyor.”
 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ