‘EL VERİN EV YAPALIM’

Okuduğunuz haber
YOZGAT ADAYLARI BELLİ OLDU

MİLLİ ŞEHİT KEMAL BEY ANILDI

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat adayları belli oldu

Yozgat adayları belli oldu

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Yozgat’ta da adaylar belli oldu.

GÜNCEL      11 Nisan 2023 - 02:19     0

Yozgat adayları belli oldu

Cumhur İttifakı bileşenleri kendi adayları ile seçime girerken,  Millet İttifakı ise Yozgat’ın da aralarında olduğu bazı illerde tek liste halinde seçime girecek.
14 Mayıs 2023 seçimleri için milletvekili aday listeleri 9 Nisan Pazar günü YSK’ya teslim edilecek. 19 Nisan tarihinde ise milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.
AK PARTİ LİSTESİ
Buna göre AK Parti Yozgat Milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu: 1. Abdulkadir Akgül, 2. Süleyman Şahan, 3. İskender Minar, 4. Yusuf İbiş,
1- Abdulkadir Akgül; 1959 Sarıkaya doğumlu. Üniversite mezunu olup, halen TESKOMB Genel Başkanı olarak görev yapıyor. Akgül 23. Dönem Ak Parti Yozgat Milletvekili olarak görev yaptı.
2- Süleyman Şahan; 1982 Sorgun doğumlu, Sorgun Ak Parti ilçe teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu. İlçede esnaflık faaliyeti yürütüyor. Üniversite mezunu olan Şahan aynı zamanda kimyager.
3- İskender Minar; 1974 Yerköy doğumlu. Avukat. Önceki dönemlerde de milletvekili adayı olan Minar son sırada  seçilememişti. Av. İskender Minar Ankara’da Ak Parti’nin avukatlık görevlerini de ifa ediyor.
4- Yusuf İbiş; 1995 Şefaatli Doğumlu. Üniversite mezunu  Avukat. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında Teşkilat başkanlığı görevlerinde bulundu.

MHP YOZGAT LİSTESİ
MHP Yozgat Milletvekili adaylık listesi; 1. İ Ethem Sedef, 2. Kazım Ergün, 3. Ülkü Yılmaz 4. Sezer Yozgat olarak açıklandı.
1- İbrahim Ethem Sadef; 1980 Yozgat Doğumlu. Yıllarca MHP İl Başkanlığı ve partisinde çeşitli görevlerde bulundu. Okan Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi olan Sadef  halen  MHP Yozgat Milletvekilliği görevini yürütüyor.
2- Kazım Ergün; Sorgun doğumlu. Halen Sorgun’da esnaflıkla uğraşıyor. Sorgun Belediyesinde MHP Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan vekili olarak görev yapıyor.
3- Ülkü Yılmaz; Üniversite mezunu olup, aynı zamanda mali müşavirlik yapıyor.
4- Sezer Yozgat; Üniversite Mezunu olup, mali müşavirlik yapıyor.

Millet İttifakında yer alan partiler Yozgat’ta ortak liste ile İYİ Parti çatısı altında seçime giriyor.
MİLLET İTTİFAKI LİSTESİ
Millet İttifakı Yozgat Adayları ise şu isimlerden oluştu: 1. Lütfullah Kayalar, 2. Ali Keven, 3 İsmail Yılmaz, 4. Nafiye Balcık. 
1- Lütfullah Kayalar; 1952 Akdağmadeni doğumlu, 17, 18,19.20 ve 21 inci dönem de Anavatan Partisinden Yozgat milletvekillikleri yaptı. 2002 yılında ANAP’ın seçimlere katılmamasıyla birlikte CHP’ye katılan Kayalar, 2007 seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı oldu. 01 Kasım 2015 seçimlerinde Bağımsız aday olan ve % 11,47 Oy aldı.
2- Ali Keven; 1951 Yozgat doğumlu. Yozgat halk evi kuruculuğu başkanlığı yaptı. 1978/1979 CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 1989/1995 SHP İl Başkanlığı yaptı. 1998/2011 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yapmış olup, 2002/2007/2011/2018 yılları CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Halen CHP Milletvekili olarak görev yapıyor.
3- İsmail Yılmaz; Yerköy doğumlu. Yıllarca Ak Parti’de siyaset yaptı. En son DEVA Partisi Yozgat İl Başkanlığı görevini yürüttü. Yılmaz’da 3 sıra adayı olarak seçimlere katılacak.
4- Nafiye Balçık; Sorgun’da yaşıyor. Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunu  

Etiketler

#Yozgat

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ