Silahlı saldırı: 1 yaralı

Okuduğunuz haber
ARALIK’TA DEĞİL, ARALIKSIZ SEVGİ!

BÜYÜK İSTİŞARE YAPACAK

Anasayfa   /    Güncel    /    ARALIK’TA DEĞİL, ARALIKSIZ SEVGİ!

ARALIK’TA DEĞİL, ARALIKSIZ SEVGİ!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Öz Tuba Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İlçe Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı program büyük beğeni topladı. Şarkılar eşliğinde gösteriler, farkındalık videoları, saz ve gitar dinletileri, işaret dili çevirileri ardından bayrak gösterisi ve şiirlerin okunduğu program, başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

GÜNCEL      07 Aralik 2021 - 00:22     0

ARALIK’TA DEĞİL, ARALIKSIZ SEVGİ!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Öz Tuba Özel Eğitim ve Rehabillitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan program, büyük farkındalık uyandırdı.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; İlçe Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Ayna, kurum müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda,
Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yapan Kaymakam Recep AYDIN; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumun her alanında engelleri kaldıran bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelleri kaldıran bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamak adına özel ve önemli bir gün. Sadece bugün engelli vatandaşlarımızı anlamak ve görmek yetmez, onları her daim görmeli ve anlamalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki bizler de birer engelli adayıyız. Bugün hiçbir şeyimiz olmayabilir ama bu yarın bir engelli birey olmayacağımız anlamına gelmiyor. Bunun bilinciyle her daim onlarla birlikte olup yeri geldiğinde sesleri olmalıyız. Bu önemli gün vesilesiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Engel sadece doğuştan gelen bir durum değil, sonradan da oluşabilecek bir durumdur. Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri herkesin olduğu gibi onların da öncelikli haklarıdır. Engelli vatandaşlarımızın engelleri birlikte kaldırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Engelsiz bir Boğazlıyan için sürekli çözümler üretiyoruz” dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir açıklamaya yapan Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, “Engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü en kalbi duyguları kutluyor, bu müstesna günün engelli kardeşlerimize yönelik hassasiyet ve duyarlılığı arttırmasını diliyorum” dedi.
Çeşitli sebeplerle oluşan engelleriyle hayata tutunmaya çalışan tüm engelli bireylere yönelik hassasiyet ve duyarlılığın artması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Başkan Coşar, “Unutulmamalı ki; bu dünya sadece sağlıklı bireylerin yaşadığı bir dünya değildir. Bu sebeple başta yaşadığımız şehirlerde tüm engellerin ortadan kaldırılması için hala büyük çabalar sarf edilmesi gerekmektedir. Bizlerde Boğazlıyan Belediyesi olarak, engelsiz bir Boğazlıyan için sürekli çözümler üretiyoruz.
Engellilerimizin, engelsiz yaşayabilmeleri için toplumun bilinçlenmesi, toplum hayatına katılmalarını sağlayacak çözümlerin üretilmesi ve huzurlu bir yaşam ve çalışma ortamının oluşturulması temel hedeflerimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; engellilerimizin sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinde yer alması dileğiyle, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Program şarkılar eşliğinde gösteriler, farkındalık videoları, saz ve gitar dinletileri, işaret dili çevirileri ardından bayrak gösterisi ve şiirler, başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ