Psikiyatri hastası dehşet saçtı

Okuduğunuz haber
AKAY BİZİM MİLLİ DEĞERİMİZ
Anasayfa   /    Güncel    /    Akay bizim milli değerimiz

Akay bizim milli değerimiz

Ovakentli pancar üreticilerinden Mehmet Mert, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın liderliği sayesinde pancar üretiminin bir tutku haline geldiğini belirterek, “Akay bizim milli değerimizdir. Onun bizlere yapmış olduğu katkılar, verdiği desteklerle ayaktayız. Pancar üretimi Başkanımız sayesinde zulüm olmaktan çıkıp, tutku haline gelmiştir ” dedi. 

GÜNCEL      03 Subat 2021 - 22:20     0

 Akay bizim milli değerimiz

Ovakentli pancar üreticilerinden Mehmet Mert, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ın, “Milli bir değer” olduğunu söyledi. 
Küçük yaştan itibaren başladığı pancar üretiminin, Akay liderliğinde tatlı ve tutku haline geldiğini belirten Mert, “Başkanımızdan Allah razı olsun. O’nun sayesinde hep fabrikalarımız hem de bizler rekor üstüne rekor kırar hale geldik” diye konuştu.
TARLAYA KRAVATLA GİTSEK YERİDİR
Yaklaşık 40 yıldır Kayseri Şeker Fabrikası’na pancar teslim ettiğini, geçmiş dönemde yaşadıkları zorluklar ve çektikleri sıkıntılar karşısında pancar üretimini bırakmayı düşündüğünü hatırlatan Mehmet Mert, bu kararını Başkan Hüseyin Akay’ın göreve gelmesiyle birlikte değiştirdiğini söyledi.
Pancar üreticilerini teknolojiyle buluşturması sayesinde tarlaya kravatla dahi gidilebileceğini anımsatan Mert, “Ekimi, dikimi, sulamayı, ilaçlamayı, sökümü ve nakliyesini tamamen makinalarla yapıyoruz. Pancar üretimi hiç bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde olmamıştı. Başkanımız Hüseyin Akay sayesinde, pancarımızı tarlada teslim ediyor, cebimizden bir kuruş para çıkmadan fabrikaya teslim ediyoruz. Bu bizim için büyük bir niğmet. Dolayısıyla bizlere bu kolaylığı sağlayan Başkanımız sayın Hüseyin Akay da bizim için bir niğmettir, kıymetlimizdir” şeklinde konuştu.
AKAY BAŞIMIZ TACIDIR
Mehmet Mert, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“52 yaşındayım. Aklım yetti yeteli babamla pancar sulamaya başladık. Yağmurlamayı değiştirdik. O dönemde yaşım küçük olduğu için kooperatife dahi kayıt etmediler. Fabrika’nın devletteki durumunu da bilirim, yönetimler gördüm. Tarihinde ilk defa Akay sayesinde pancar bedellerimizi erkenden almaya başladık. Yaptığı katkılar, verdiği desteklerle ayaktayız. 
Önceden pancar bize zulüm gelirdi. Kışa kalırdı. Bir seferinde pancarı tarladan kaldıramadık.
Tarlaya kravatla gitsek yeri var. Herşey makinalaştı. Başkanımız randevulu sistem getirdi, mause getirdi. Cebimizden para çıkmadan pancarımızı fabrikaya teslim ediyoruz.
Pandemiye rağmen paramızı erken ödedi. Başkanımız sayın Hüseyin Akay bizim ve Kayseri Şeker’in milli değeri, bulunmaz bir niğmetidir.
Bu sıkıntıda artı 5 TL veriyor, primler veriyor. Hiçbir fabrikanın çiftçiye vermediğini Başkanımız sayın Akay bizlere veriyor.
Başkanımız sayın Hüseyin Akay başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Genel Müdür ve yardımcılarına, fabrika çalışanlarına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ