BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Okuduğunuz haber
ADLİYE’DE DUYGULU VEDA

MHP’DEN “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Anasayfa   /    Güncel    /    ADLİYE’DE DUYGULU VEDA

ADLİYE’DE DUYGULU VEDA

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 2022 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi’yle görev yerleri değişen savcı ve hakimler için veda yemeği düzenlendi. 

GÜNCEL      23 Haziran 2022 - 01:19     0

ADLİYE’DE DUYGULU VEDA

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nda Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen veda yemeğine, Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cihat Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ümit Kandemir, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Güner Yaman, Baro Temsilcisi Abdulkadir Gemici, avukatlar, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Manyas, Boğazlıyan, Sarıkaya ve Çayıralan Adliyesi’nde görev yapan hakimler, Cumhuriyet savcıları, personel ve çok sayıda misafirler katıldı.
ŞAHİN: SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR DİLİYORUM
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmak üzere kürsüye davet Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, görev yerleri değişen 14 hakim ve Cumhuriyet savcılarına yapmış oldukları başarılı ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde başarı, sağlık ve huzur diledi.
Başsavcı Şahin, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2022 Adli Yargı Yılı Yaz Kararnamesi ile Boğazlıyan, Sarıkaya ve Çayıralan ilçelerinde görev yapan hakim ve Cumhuriyet Savcılarımızın veda yemeği kapsamında bir araya geldik. Yapmış oldukları başarılı ve fedakarca çalışmalarından dolayı şahsım ve yargı camiası adına teşekkür ederim. Yeni görev yerlerinde başarı, sağlık ve huzur dilerim. Kendileri ile çalışmaktan dolayı mutluluk duydum.
Hakim ve Cumhuriyet Savcılığı mesleği tabiatı gereği tayin gören mesleklerden olduğu ve bulundukları yerlerde belirli süre çalıştıktan sonra ülkemizin farklı yerlerine görev yapmaya giden meslek guruplarındandır. 
Bizler her zaman devletine bağlı Adalet hizmetini en iyi şekilde sunmak için görev yapan insanlarız. Çoğu zaman takdir edilme ya da teşekkür edilme imkanımız olmaz. Ancak ben buradan tayin olan bütün meslektaşlarımı canı gönülden takdir ediyorum. Görevlerini layıkıyla yaptılar. Hepsinin yolu açık olsun.
Ayrıca, veda yemeğinin düzenlenmesinde Meslek Yüksekokulu’nu bizlere açan Okul Müdürü Doç. Dr. sayın Mustafa Kocakaya’ya huzurlarınızda teşekkür ederek sözlerimi bitiriyor, programa katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
ATEŞ BAŞARILAR DİLEDİ
Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin’in konuşmasına müteakip kürsüye davet edilen Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cihat Ateş de yaptığı konuşmasında duygularını şu şekilde dile getirdi:
“Sayın Başsavcımla birlikte Boğazlıyan’a geleli bir sene oldu. Geldiğimizde nelerle karşılaşacağımızı çok bilmiyorduk. Geldiğimiz ortamlardan üzülerek geldik. Ama tabii bizim mesleğimizin cilvesi her ortamdan ayrılırken hem bir üzüntü, hem de bir farklı heyecan oluyor. Buradaki heyecanımız da yeni meslektaşlarımıza, yeni çalışma arkadaşlarımızla çalışma şansını yakalamak onu tecrübe etmekti. 
Bizim mesleğin en büyük cilvesi bu. Hiçbir yerde uzun süre sabit kalamıyoruz, geçiciyiz, konar göçeriz. Tek derdimiz var adaletin tesisi adına elimizden geleni yapıyoruz. Canımız pahasına çalışıyoruz. Tabii ki hatasız da değiliz, niyetimiz yeter ki düzgün olsun. Bir senedir çalıştığım 14 meslektaşımda bu gayreti de gördüm, bu emeği de gördüm, bu niyeti de gördüm. Şahsen kırıldığım hiçbir meslektaşım olmadı. 
Hepsine gayretleri için çok teşekkür ediyorum. Hepsiyle uyum içerisinde çalıştık. Bugün onları gönderdiğimiz için üzgünüz. Ama onlar için yeni bir defter açılıyor, yeni bir macera. Bugün onlarda hem mutlu, hem hüzünlüler. Ben kendi şahsım adına öncelikle bu programı organize eden Başsavcıma çok teşekkür ediyorum. Bu program için bize burayı açan Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Mustafa Kocakaya’ya teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. 
Son olarak söylemek istediğim bugün veda ettiğimiz meslektaşlarımızla ilgili benim sizlerde en ufak bir hakkım olduysa sonuna kadar helali hoş olsun. Sizlerin de bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum. 
Meslektaşlarımıza yeni görev yerleri hayırlı uğurlu olsun.”
GEMİCİ: YENİ GÖREV YERLERİNİZ HAYIRLI OLSUN
Baro Temsilcisi Avukat Abdulkadir Gemici de yaptığı konuşmasında;  “Bu yaz kararnamesiyle tayinleri çıkan değerli hakim ve savcılarımıza öncelikle hayırlı olsun diyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Zaman zaman beraber çalıştık. Bu süre zarfında bir kusurumuz olduysa kendilerinden haklarını helal etmelerini istiyoruz” dedi.
COŞAR: BAŞARILI HİZMETLER DİLİYORUM
 Belediye Başkanı Gökhan Coşar, hakim ve Cumhuriyet Savcılarına yeni görev yerlerinde sağlıklı ve başarılı hizmetler dilediği konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bu güzel akşamda birliktelik veda yemeğinde ilçemizdeki görev sürelerini tamamlayarak tayini çıkan hakim ve cumhuriyet savcılarımıza yeni görev yerlerinde yapacakları çalışmalarda aileleriyle birlikte huzurlu, sağlıklı ve başarılı hizmetler diliyorum.
Boğazlıyan’da toplumumuzun adalet duygusunu güçlendirmek ve beklentilere cevap vermek için görev süreleri boyunca yapmış oldukları hizmet ve gayretlerinden dolayı tüm hakim ve cumhuriyet savcılarımıza teşekkür ediyorum.
Ülkemizin dört bir yanında adalet yolun hizmet eden ve şehit düşen bütün yargı mensuplarımızı ve adalet teşkilatı çalışanlarımızı rahmetle anıyorum, görevi başında bulunanlara teşekkür ediyorum.”
AYDIN: YENİ GÖREV YERLERİNİZDE BAŞARILAR DİLİYORUM
Son olarak kürsüye davet edilen Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Sayın Belediye Başkanım, Cumhuriyet Başsavcım, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanım, Baro temsilcimiz, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve çok değerli hakim ve savcılarımız, değerli misafirler. Bu değerli günde hepinizi bu güzel günde saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 
Bizler devlet memurları olarak bugün buradayız. Dün başka yerlerdeydik, yarın başka yerlere gideceğiz. Bizim kaderimiz bu. 
Bugünde değerli yargı mensuplarımızın veda yemeğine geldik. Bundan sonraki görev yerlerinizde başarılar diliyorum. Önemli olan gittiğimiz yer değil bulduğumuz huzur önemli. 
Şimdiden tüm hakim ve savcılarımıza başarılar diliyorum. Adaleti sağlama yolunda Allah yar ve yardımcınız olsun.”
Program; tayini çıkan hakim ve Cumhuriyet Savcılarına plaket ve hediye takdim edilmesiyle son buldu.

Etiketler

#Boğazlıyan

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ