İmamlara başarı belgesi

Okuduğunuz haber
15 TEMMUZ YARIŞMASI

Şeker, ekonomiye tat verdi

Anasayfa   /    Güncel    /    15 Temmuz yarışması

15 Temmuz yarışması

Boğazlıyan Kaymakamlığı tarafından tertip edilen“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Kahramanları” konulu deneme,  hikaye ve şiir yarışmasıyla Türk milletinin direnişinin destansı başarısı kaleme alınacak ve kalıcı hale gelmiş olacak. 

GÜNCEL      03 Temmuz 2018 - 23:33     0

15 Temmuz yarışması

Boğazlıyan Kaymakamlığı tarafından tertip edilen“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Kahramanları” konulu deneme,  hikaye ve şiir yarışmasıyla Türk milletinin direnişinin destansı başarısı kaleme alınacak ve kalıcı hale gelmiş olacak. 
İşte yarışma hakkında ki tüm detaylar; 

Yarışmanın Amacı : 
Bu yarışma ile vatan ve millet sevgisi, bağımsızlık aşkı ve millî birlik, beraberlik ve demokrasinin gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması, onları bekleyen tehlikeleri ve bu tehlikeler karşısında millet olarak nasıl kenetlendiğinin aktarılması amaçlanmıştır. 
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Kahramanları teması ekseninde tarihimizde yaşanan darbeler ve sonuçları konusunda bilgilendirmek ve farkındalık sağlamak, demokrasi bilincini geliştirmek, birlikte yaşama, farklı inanç ve düşüncelere saygı duyma ilkelerini içselleştirmelerini sağlayacak alt yapıyı oluşturmak, demokrasilere özgü seçim, parlamento, yasama, insan haklarına ve farklı yaşam biçimlerine saygı kurallarının gerekliliği konusunda bilgilendirmek, darbelerin demokrasi içinde yaşama, özel hayat ve ekonomik hayata verdiği zararları örnekleriyle anlatmaktır.

Yarışma Kategorileri : 
Yarışma çocuk, genç ve yetişkin dallarında ve deneme, hikaye ve şiir olmak üzere üç kategoride düzenlenecektir. Çocuk dalında ilkokul ve ortaokul öğrencileri, genç dalında lise ve üniversite öğrencileri, yetişkin dallarında ise diğer tüm vatandaşlarımız  katılabilecektir.

Yarışmaya Katılacak Eserlerde Aranacak Şartlar
1.    Deneme, hikâye ve şiirler; A4 kâğıdına 1,5 satır aralığı ve 12 puntoyla Times New
Roman yazı karakteriyle yazılacaktır.
2.    Her metin en çok iki bin kelime olacaktır. [Şiirler 1000 kelimeyi geçmeyecektir.]
3.    Eserlerin yazımında TDK Yazım Kılavuzu esas alınacaktır.
4.    Şiirler serbest ölçü ile yazılacaktır.
5.    Eserler özgün nitelikte olacaktır. Yayımlanmış, herhangi bir yarışmaya katılmamış ya da başka herhangi bir yarışmaya katılmış, ödül kazanmış/kazanamamış, dereceye girmiş/girememiş eserler bu yarışmaya katılamaz. Tespiti hâlinde yarışmacı tüm haklarından feragat etmiş kabul edilecektir.
6.    Yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep etmeyecektir.
7.    Yarışma şartnamesine uygun olmayan veya zamanında teslim edilmeyen eserler, değerlendirmeye alınmayacak ve iade edilmeyecektir.
8.    Eserlerin Boğazlıyan Kaymakamlığı’na elden, posta veya bogazliyankaymakamligi@hotmail.com adresine e-posta yoluyla tek (1) kopya gönderilmesi yeterlidir.
9.    Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Temmuz 2018 Cuma günüdür.
10.    Eserlerin en son sayfasında, başvuruda bulunan kişinin, adı soyadı, doğum tarihi, cinsiyeti, öğrenci ise okulunun adı, sınıfı, velisinin adı soyadı, ev adresi ve telefonu, varsa e-posta adresi belirtilmeli ve “telif ücreti talebimin olmayacağını, eser ile ilgili tüm yasal sorumluluğun bana ait olacağını, yazımla ilgili tüm tasarruf hakkını devrettiğimi ve bu taahhütnamenin bir suretini yarışma metni ile birlikte gönderdiğimi beyan ve taahhüt ederim.” beyanı bulunmalıdır.
11.    Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen aday eserler, seçici kurul tarafından değerlendirilir. Ödüle değer görülen eser sahiplerine ödülleri Boğazlıyan’da düzenlenecek ödül töreninde verilecektir. 
12.    Ödüle hak kazanan eserler arasında herhangi bir derecelendirme yapılmayacaktır. Seçici kurul her kategoride uygun gördüğü en az 3 esere ödül verilecektir. Ödüllü eserlerin yanı sıra, dikkat çeken eserlerle birlikte Boğazlıyan Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kitapçığı’nda yer alacaktır.
13.    Yarışmaya gönderilen eserlerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak Boğazlıyan Kaymakamlığı’na geçmiş olduğunu, yarışmaya katılanlar kabul ve beyan ederler. Yarışmaya katılan eserler üzerinde süresiz tasarruf yetkisine sahiptir
14.    Yarışmaya katılan eserler üzerinde, seçici kurul tarafından, gerek görüldüğü takdirde, editörlük çalışması yapılabilir, fazla sayıda noktalama ve yazım hatası içeren eserler değerlendirme dışı bırakılabilir.
15.    Boğazlıyan Kaymakamlığı’na son başvuru tarihinden sonra ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler ya da teknik aksaklıklar nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurulardan Boğazlıyan Kaymakamlığı sorumlu değildir.
16.    Yarışma koşullarıyla ilgili bilgi almak ya da başvuruların ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için başvuru sahipleri, Boğazlıyan Kaymakamlığı’nın 0 354 645 10 10  (dahili 131) numaralı telefon ve bogazliyankaymakamligi@hotmail.com e-posta adresinden iletişim kurabilirler.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ